Πως παστεριώνουμε αυγά. Όλα τα μυστικά!

0

 

Όταν η συνταγή μας απαιτεί την χρήση ωμών αυγών, όπως είναι οι μια αφράτη μαρέγκα πάνω σε μια lemon pie ή ένα αφράτο τιραμισού, είναι σημαντικό να παστεριώσουμε τα αυγά μας ώστε να αποφύγουμε την σαλμονέλα.

Για την παστερίωση των αυγών πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή θερμοκρασία η οποία πρέπει να είναι 60°C-70°C. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε άφοβα να καταναλώσουμε ωμά αυγά.

Είναι απαραίτητο λοιπόν ένα θερμόμετρο.

 

Για να παστεριώσουμε αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε σε μια συνταγή, βάζουμε τα αυγά κρόκους ή ασπράδια (ανάλογα με τι ζητάει η κάθε συνταγή) με αλάτι για φαγητά ή με ζάχαρη για γλυκά σε μπεν μαρι.

Το μπεν μαρί πρέπει να είναι σε χαμηλή θερμοκρασία και το μπολ του μπεν μαρί δεν πρέπει να ακουμπάει πάνω στο βραστό νερό.

Για την παστερίωση των αυγών με θερμόμετρο, η θερμοκρασία παστερίωσης είναι οι 70°C.

Μόλις φτάσουμε στο στάδιο παστερίωσης αυγών, στη σωστή θερμοκρασία παστερίωσης, αφαιρούμε από το μπεν μαρί με προσοχή να μην πέσει μέσα νερό και συνεχίζουμε κανονικά τη συνταγή σύμφωνα με τις οδηγίες της.

Verified by MonsterInsights