Τάρτα Λεμονιού χωρίς γλουτένη | Gluten Free Lemon pie

0

Τέλεια συνταγή για την αγαπημένη μας τάρτα λεμονιού χωρίς γλουτένη αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα του λεμονιού!

Αυτή η Gluten free Lemon pie, με ελαφριά και αφράτη μαρέγκα, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

 

Βάσκικο cheesecake χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη | Gluten free Basque Cheesecake no flour!

 

Τάρτα Λεμονιού χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Course Dessert, Γλυκά
Servings 10 μερίδες
Calories 432 kcal

Ingredients
  

Για την βάση τάρτας

  • 250 γρ. αλέυρι που φουσκώνει μονο του χωρίς γλουτένη
  • ½ κ.γ. ξανθάνη
  • 125 γρ. κρύο βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χυμός λεμονιού
  • 2 ξύσμα από λεμόνια
  • 80 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 50 γρ. corn flour
  • 300 γρ. γάλα

Για την μαρέγκα

  • 150 γρ. ασπράδια αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Instructions
 

Για την βάση τάρτας

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ξανθάνη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  • Τρίβουμε με τα χέρια μας το βούτυρο μαζί με το μείγμα του αλευριού μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Ιδανικά πρέπει να φοράμε γάντια για να μη λιώσει το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθεί.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Ανοίγουμε την ζύμη μας ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.
  • Αφαιρούμε την μια λαδόκολλα και τοποθετούμε την ζύμη μας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 23εκ.
  • Πιέζουμε καλά τη ζύμη με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει καλά στα τοιχώματά της.
  • Αφαιρούμε και την δεύτερη λαδόκολλα
  • Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη ώστε να μην περισσεύει από την ταρτιερα.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της ζύμης σε πολλά σημεία.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά στους 180℃
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα λεμονιού

  • Σε ένα μπολάκι βάζω τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη και τα ανακατεύω καλά.
  • Προσθέτω το corn flour και ανακατεύω ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το γάλα στο μείγμα μας με τα αυγά και ανακατεύουμε. Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε για να μην ψηθεί το αυγό και δημιουργήσει κομμάτια.
  • Προσθέτουμε το μείγμα μας στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός σε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας ώστε να μην κολλήσει η κρέμα μας στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει. Η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός ή χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα στο μίξερ για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Για την μαρέγκα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και μεταφέρουμε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει σε μπεν μαρι.
    Την διαδικασία αυτήν την κάνουμε για να παστεριώσουμε τα ασπράδια των αυγών αφού δεν θα υποστούν περαιτέρο ψήσιμο. Δείτε εδω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παστερίωση των αυγών.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα για 5-6 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και πήξει το μείγμα.
    Χρησιμοποιώντας θερμόμετρο ελέγχουμε την θερμοκρασία, η οποία πρέπει να φτάσει 70-75°C.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, με προσοχή να μην πέσει νερό μέσα, και χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.

Για την σύνθεση της Lemon Pie

  • Τοποθετούμε την βάση της τάρτας σε μια πιατέλα και απλώνουμε την κρέμα μας.
  • Βάζουμε στο ψυγείο την τάρτα μας να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο και απλώνουμε τη μαρέγκα με ένα κουτάλι ή με μια σακούλα κορνέ.
  • Καίμε τη μαρέγκα με το φλόγιστρο ή βάζουμε την τάρτα στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα και σερβίρουμε.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Τάρτα Λεμονιού χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
432
% Daily Value*
Fat
 
20
g
31
%
Saturated Fat
 
12
g
75
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
106
mg
35
%
Sodium
 
251
mg
11
%
Potassium
 
107
mg
3
%
Carbohydrates
 
60
g
20
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
40
g
44
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
641
IU
13
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
74
mg
7
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword λεμόνι, τάρτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights