16 Ιαν Βάσκικο cheesecake χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη | Gluten free Basque Cheesecake no flour!
Φτιάξτε σε λίγα λεπτά το γλυκό που κάνει θραύση στο internet. Aυτό είναι το πιο νόστιμο Βάσκικο cheesecake χωρίς αλέυρι και χωρίς γλουτένη.
Ένα βελούδινο τσιζκέικ με πεντανόστιμη καμένη κρούστα! Θα το λατρέψετε!
Εύκολα Τρουφάκια από το κέικ που περίσσεψε χωρίς γλουτένη
Βάσκικο cheesecake χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 600 γρ. τυρί κρέμα χωρίς γλουτένη
- 230 γρ. ζάχαρη
- 4 μεσαία αυγά σύνολο 200γρ.
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. corn flour
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ξύσμα λεμονιού
- 1 βανιλίνη
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και χτυπάμε (3'-4)'καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Θα πρέπει να απορροφηθεί το πρώτο πρίν βάλουμε το επόμενο.
- Βάζουμε στο μείγμα μας την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι, την βανιλίνη, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Βάζουμε στο μείγμα μας το corn flour και ανακατεύουμε.
- Ντύνουμε μια φόρμα 22εκ. με διπλή λαδόκολλα, θα πρέπει η λαδόκολλα να εξέχει από την φόρμα μας γιατί το cheesecake θα φουσκώσει αρκετά.
- Βάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και το στρώνουμε να είναι ομοιόμορφο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ στον αέρα για 60 λεπτά.
- Με το ψήσιμο το cheesecake μας θα αποκτήσει καμένη κρούστα που είναι και αυτό που το κάνει τόσο νόστιμο.Το cheesecake μας θα φουσκώσει αρκετά και μετά θα κάτσει και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που το κάνει μοναδικό.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά τουλάχιστον για 4 ώρες σε δροσερό περιβάλλον πριν το σερβίρουμε.Διατηρείτε στο ψυγείο.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Βάσκικο cheesecake χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
516
% Daily Value*
Fat
40
g
62
%
Saturated Fat
24
g
150
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
120
mg
40
%
Sodium
247
mg
11
%
Potassium
147
mg
4
%
Carbohydrates
37
g
12
%
Fiber
0.3
g
1
%
Sugar
33
g
37
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
1562
IU
31
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
104
mg
10
%
Iron
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr