Βάσκικο cheesecake χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη | Gluten free Basque Cheesecake no flour!

0

Φτιάξτε σε λίγα λεπτά το γλυκό που κάνει θραύση στο internet. Aυτό είναι το  πιο νόστιμο Βάσκικο cheesecake χωρίς αλέυρι και χωρίς γλουτένη.

Ένα βελούδινο τσιζκέικ με πεντανόστιμη καμένη κρούστα! Θα το λατρέψετε!

 

Εύκολα Τρουφάκια από το κέικ που περίσσεψε χωρίς γλουτένη

Βάσκικο cheesecake χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Course Dessert, Γλυκά, επιδόρπιο
Servings 8 μερίδες
Calories 516 kcal

Ingredients
  

  • 600 γρ. τυρί κρέμα χωρίς γλουτένη
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεσαία αυγά σύνολο 200γρ.
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. corn flour
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ξύσμα λεμονιού
  • 1 βανιλίνη

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και χτυπάμε (3'-4)'καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Θα πρέπει να απορροφηθεί το πρώτο πρίν βάλουμε το επόμενο.
  • Βάζουμε στο μείγμα μας την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι, την βανιλίνη, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε στο μείγμα μας το corn flour και ανακατεύουμε.
  • Ντύνουμε μια φόρμα 22εκ. με διπλή λαδόκολλα, θα πρέπει η λαδόκολλα να εξέχει από την φόρμα μας γιατί το cheesecake θα φουσκώσει αρκετά.
  • Βάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και το στρώνουμε να είναι ομοιόμορφο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ στον αέρα για 60 λεπτά.
  • Με το ψήσιμο το cheesecake μας θα αποκτήσει καμένη κρούστα που είναι και αυτό που το κάνει τόσο νόστιμο.
    Το cheesecake μας θα φουσκώσει αρκετά και μετά θα κάτσει και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που το κάνει μοναδικό.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά τουλάχιστον για 4 ώρες σε δροσερό περιβάλλον πριν το σερβίρουμε.
    Διατηρείτε στο ψυγείο.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Βάσκικο cheesecake χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
516
% Daily Value*
Fat
 
40
g
62
%
Saturated Fat
 
24
g
150
%
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
10
g
Cholesterol
 
120
mg
40
%
Sodium
 
247
mg
11
%
Potassium
 
147
mg
4
%
Carbohydrates
 
37
g
12
%
Fiber
 
0.3
g
1
%
Sugar
 
33
g
37
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
1562
IU
31
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
104
mg
10
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword cheesecake
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet

 

Tags:


Verified by MonsterInsights