07 Ιαν Εύκολα Τρουφάκια από το κέικ που περίσσεψε χωρίς γλουτένη | Easy recipe for chocolate treats from the cake leftovers
Posted at 16:26h
in Leftovers, Party Menu, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Γρήγορες Συνταγές, Κατηγορίες Συνταγών, Παιδικά Γεύματα, Σοκολάτα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι
Δείτε εδώ πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε φανταστικά Τρουφάκια από το κέικ που περίσσεψε χωρίς γλουτένη.
Δείτε εδώ πως να φτιάξετε Cake pops χωρίς γλουτένη
Εύκολα Τρουφάκια από το κέικ που περίσσεψε χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. κέικ χωρίς γλουτένη που σας έχει περισσέψει
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Γκανάζ σοκολάτας
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 40 γρ. ηλιέλαιο
- 60 γρ λευκή κουβερτούρα
Instructions
- Κόβουμε το κέικ που μας έχει περισσέψει σε κομμάτια και το βάζουμε στον πολυκόφτη.Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το κέικ και να γίνει τρίμματα.
- Αδειάζουμε το θρυμματισμένο κέικ σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε στο μπολ με το θρυμματισμένο κέικ την λιωμένη κουβερτούρα, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την πραλίνα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Η υφή του μείγματος μας πρέπει να είναι μαλακή, χωρίς να κολλάει στα χέρια.
- Αρχίζουμε να φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, περίπου 20 γρ.
- Τοποθετούμε τα μπαλάκια πάνω σε λαδόκολλα.
- Τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Για την γκανάζ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.Οδηγίες για το λιώσιμο της σοκολάτας
- Αφού λιώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Για την διακόσμηση
- Βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια στην λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε προσεκτικά πάνω σε λαδόκολλα.
- Η σοκολάτα μας δεν πρέπει να είναι ζεστή γιατί θα μας λιώσει τα τρουφάκια.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Σε αυτό το διάστημα λιώνουμε σε μπέν μαρί την λευκή κουβερτούρα.
- Βάζουμε την λιωμένη λευκή κουβερτούρα μέσα σε ένα χωνάκι και διακοσμούμε κάνοντας γραμμές πάνω στα τρουφάκια.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.
- Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε ατομικά χαρτάκια για μικρά γλυκά, για πιο εύκολο σερβίρισμα.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Εύκολα Τρουφάκια από το κέικ που περίσσεψε χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
124
% Daily Value*
Fat
10
g
15
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
0.3
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
8
mg
3
%
Sodium
26
mg
1
%
Potassium
29
mg
1
%
Carbohydrates
9
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
93
IU
2
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
13
mg
1
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr