Πως συντηρούμε το ψωμί χωρίς γλουτένη

0

Τα ψωμιά χωρίς γλουτένη και ειδικά αυτά που φτιάχνουμε στο σπίτι έχουν αρκετή υγρασία και καθόλου συντηρητικά.

Ανάλογα με τον τύπο του ψωμιού, εκτός ψυγείου, συντηρούνται σε αρκετά καλή κατάσταση έως 3 ημέρες.

Μπορείτε όσο ακόμα το ψωμί είναι φρέσκο και αφού κρυώσει να το κόψετε σε φέτες, να το τυλίξετε σε λαδόκολλα και polybag και να το βάλετε στην κατάψυξη. Έτσι μπορείτε να το συντηρήσετε έως και 3 μήνες.

Έπειτα όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ψωμί, βγάζετε από την κατάψυξη την ποσότητα που επιθυμείτε, το αφήνετε να ξεπαγώσει και είναι πραγματικά τόσο φρέσκο όσο την πρώτη ημέρα.

Επειδή το ψωμί χωρίς γλουτένη έχει την τάση να σκληραίνει την επόμενη ημέρα, μπορείτε να το αναζωογονήσετε πολύ ευκολά και να αποκτήσει την φρέσκια του κατάσταση.

Ζεσταίνετε το ψωμί που θέλετε να καταναλώσετε είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε στην τοστιέρα ή τον φούρνο. Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι το ψωμί έχει μαλακώσει και έχει αποκτήσει την φρέσκια του υφή.

Το ψωμί χωρίς γλουτένη είτε το αγοράζετε έτοιμο είτε κάνετε τον κόπο να το φτιάξετε έχει μεγάλο κόστος, οπότε καλό θα ήταν να μην το πετάμε επειδή πιθανόν να μουχλιάσει ή να μπαγιατέψει.

Επίσης εάν το ψωμί μας μπαγιατέψει, αφού το αφήσετε και σκληρύνει και να μην έχει καθόλου υγρασία, μπορείτε να το  βάλετε στο πολυμηχάνημα και να το τρίψετε φτιάχνοντας τριμμένη φρυγανιά.

Η τριμμένη φρυγανιά είναι κατάλληλη για χρήση στα μπιφτέκια ή τα κεφτεδάκια μας.

Άλλη μια ιδέα για το μπαγιάτικο ψωμί είναι να φτιάξουμε πεντανόστιμα κρουτόν.

Εδώ θα βρείτε συνταγή για υπέροχα κρουτόν χωρίς γλουτένη.

Verified by MonsterInsights