Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
2κ.σ.ζάχαρηΡυθμίστε τη ζάχαρη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
½κούπαγάλα
1κ.γ.λικέρπροαιρετικά
1κ.σ.κακάο
Instructions
Για την κρέμα
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 5-8 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει μια ωραία υφή σαν πηχτή σαντιγί.Προσοχή μην χτυπήσετε το μείγμα περισσότερο από ότι πρέπει γιατί υπάρχει κίνδυνος να κόψει η κρέμα γάλακτος.
Για το σιρόπι καφέ
Φτιάχνουμε τον καφέ εσπρέσο στην καφετιέρα μας, τον βάζουμε σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε.Αν δεν έχετε καφέ εσπρέσο, χρησιμοποιήστε οποιονδήποτε καφέ φίλτρου διαθέτετε, όχι όμως ελληνικό καφέ.
Για την σύνθεση
Περνάμε τα μισά σαβαγιάρ ένα ενα από το σιρόπι και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο.Δεν χρειάζεται να τα αφήσετε πολύ ώρα μέσα στο σιρόπι γιατί θα μουλιάσουν και θα σπάσουν.
Στρώνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα μασκαρπόνε, πάνω στα σαβαγιάρ.
Περνάμε από το σιρόπι καφέ και τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο πάνω στην κρέμα και το ένα δίπλα στο άλλο.
Στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε ομοιόμορφα. Έτσι έχουμε δυο στρώσεις από σαβαγιάρ και κρέμα.
Πασπαλίζουμε με την βοήθεια από ένα σουρωτήρι το κακάο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το τιραμισού στο ψυγείο να κρυώσει.
Ενναλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ατομικά μπολάκια.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Εύκολο τιραμισού-tiramisu χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
292
% Daily Value*
Fat
25
g
38
%
Saturated Fat
16
g
100
%
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
69
mg
23
%
Sodium
29
mg
1
%
Potassium
31
mg
1
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
0.02
g
0
%
Sugar
11
g
12
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
897
IU
18
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Calcium
66
mg
7
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.