Εύκολο τιραμισού-tiramisu χωρίς γλουτένη

Εύκολο τιραμισού-tiramisu χωρίς γλουτένη

0

 

Απίθανη και πολύ εύκολη συνταγή για τιραμισού χωρίς αυγά και χωρίς γλουτένη.

Δροσερό, απολαυστικό και με πλούσια γεύση καφέ που θα σας απογειώσει όπως υπόσχεται και το όνομα του, που στα Ιταλικά σημαίνει «τράβηξε με πάνω»

 

Δείτε εδώ πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικά σαβαγιάρ

Βίντεο συνταγή σαβαγιάρ

 

Εύκολο τιραμισού-tiramisu χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Course Dessert, Γλυκά, επιδόρπιο
Servings 16 μερίδες
Calories 292 kcal

Ingredients
  

Για την κρέμα

  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι καφέ

  • 1 κούπα καφέ espresso
  • 2 κ.σ. ζάχαρη Ρυθμίστε τη ζάχαρη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • ½ κούπα γάλα
  • 1 κ.γ. λικέρ προαιρετικά
  • 1 κ.σ. κακάο

Instructions
 

Για την κρέμα

  • Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 5-8 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει μια ωραία υφή σαν πηχτή σαντιγί.
    Προσοχή μην χτυπήσετε το μείγμα περισσότερο από ότι πρέπει γιατί υπάρχει κίνδυνος να κόψει η κρέμα γάλακτος.

Για το σιρόπι καφέ

  • Φτιάχνουμε τον καφέ εσπρέσο στην καφετιέρα μας, τον βάζουμε σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε.
    Αν δεν έχετε καφέ εσπρέσο, χρησιμοποιήστε οποιονδήποτε καφέ φίλτρου διαθέτετε, όχι όμως ελληνικό καφέ.

Για την σύνθεση

  • Περνάμε τα μισά σαβαγιάρ ένα ενα από το σιρόπι και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο.
    Δεν χρειάζεται να τα αφήσετε πολύ ώρα μέσα στο σιρόπι γιατί θα μουλιάσουν και θα σπάσουν.
  • Στρώνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα μασκαρπόνε, πάνω στα σαβαγιάρ.
  • Περνάμε από το σιρόπι καφέ και τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε κατά τον ίδιο τρόπο πάνω στην κρέμα και το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε ομοιόμορφα.
    Έτσι έχουμε δυο στρώσεις από σαβαγιάρ και κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με την βοήθεια από ένα σουρωτήρι το κακάο.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το τιραμισού στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Ενναλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ατομικά μπολάκια.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Εύκολο τιραμισού-tiramisu χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
292
% Daily Value*
Fat
 
25
g
38
%
Saturated Fat
 
16
g
100
%
Polyunsaturated Fat
 
0.5
g
Monounsaturated Fat
 
3
g
Cholesterol
 
69
mg
23
%
Sodium
 
29
mg
1
%
Potassium
 
31
mg
1
%
Carbohydrates
 
12
g
4
%
Fiber
 
0.02
g
0
%
Sugar
 
11
g
12
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
897
IU
18
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
66
mg
7
%
Iron
 
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword tiramisu, τιραμισού
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights