12 Απρ Μπισκότα Σαβαγιάρ χωρίς γλουτένη

Φτιάξτε σπιτικά σαβαγιάρ πολύ εύκολα και γρήγορα! Αυτά τα σαβαγιάρ δεν θα τα χρησιμποιήσετε μόνο στα γλυκά σας αλλά μπορείτε να τα φάτε και σκέτα!
Tα μπισκότα Savoyard (σαβαγιάρ) ή δάχτυλα κυριών (ladyfingers) όπως τα λένε στα αγγλικά, είναι μπισκότα με σπογγώδη υφή και γλυκιά γεύση!
Θα λατρέψετε αυτή την συνταγή για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να την φτιάξετε.
Εάν θέλετε να κάνετε τιραμισού πρέπει να τα αφήσετε στον φούρνο στους 50º C για 50 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσoυν εντελώς.
Για να μην μυρίζουν αυγό τα σαβαγιάρ, τα ψήνουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μπισκότα Σαβαγιάρ χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 2 αυγά
- 80 γρ. αλεύρι φαρίνα χωρίς γλουτένη
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Instructions
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τους κρόκους, την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να δημιουργηθεί μια ανοιχτόχρωμη, αφράτη κρέμα.
- Ενώνουμε την μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων, με μια μαρίζ και ελαφριές και κυκλικές κινήσεις.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Σχηματίζουμε με την σακούλα ζαχαροπλαστικής μακρόστενα σαβαγιάρ 5x15εκ. περίπου.
- Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη την επιφάνεια τους.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 120º C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά περίπου
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr