Τιραμισού (Tiramisu) χωρίς γλουτένη

0

Δείτε εδώ πως να φτιάξετε σπιτικά σαβαγιάρ χωρίς γλουτένη

 

Τιραμισού (Tiramisu) χωρίς γλουτένη

ιταλική συνταγή

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 30 minutes
Ψυγείο 2 hours
Course Γλυκά
Servings 10 μερίδες

Ingredients
  

  • 500 γρ. mascarpone
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 500 γρ. γάλα
  • 400 γρ. σαβαγιάρ χωρίς γλουτένη
  • 1 φλιτζάνι καφές espresso
  • 80 γρ. κονιάκ

Instructions
 

  • Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους.
    Βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μείγμα και σφίξει ο κρόκος.
    Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 60°C βαθμούς.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί.
  • Μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε και το mascarpone και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  • Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τα ωμά ασπράδια.
    Βάζουμε σε μπεν μαρί τα ασπράδια με τηυ υπόλοιπη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μείγμα
    Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 70°C βαθμούς.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Ενώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα μας με το mascarpone με απαλές κινήσεις.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το καφέ, το γάλα και λίγη ζάχαρη ανάλογα με την προτίμηση μας, ώστε να μην είναι εντελώς πικρός. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σε ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τα μισά σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζουμε πολύ καλά με το σιρόπι του καφέ, σχεδόν να ποτίσουν.
  • Αδειάζουμε πάνω από τα σαβαγιάρ την μισή ποσότητα της κρέμας και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την στρώση με ποτισμένα στο σιρόπι του καφέ σαβαγιάρ και από πάνω την κρέμα που μας έχει περισσέψει.
  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Το σερβίρουμε κόβοντας το σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζοντας τα με κακάο.

Notes

tiramisu-τιραμισου-χωρις-γλουτενη-free-gluten
  1. Το tiramisu καλό είναι να το καταναλώνουμε μέσα σε 2 ημέρες.
  2. Αντί για mascarpone μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί Philadelphia
Keyword γλυκό, χωρίς γλουτένη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet

Δ



Verified by MonsterInsights