Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
140γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
Instructions
Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε χώρια τους κρόκους για λίγα λεπτά να αφρατέψουν και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.Σε περίπτωση που σας σφίξει το μείγμα, μην αγχωθείτε γιατί όταν προσθέσουμε την μαρέγκα θα διορθωθεί η υφή.
Προσθέτουμε την μαρέγκα σταδιακά και αναδεύουμε με μια μαρίζ με κυκλικές και απαλές κινήσεις από μέσα προς τα έξω, προσπαθώντας να μην ρίξουμε τον όγκο.
Στο μείγμα μας βάζουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170℃ για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει καλά.
Το κόβουμε στη μέση οριζόντιο, δημιουργώντας 2 δίσκους.
Στο κάτω μέρος απλώνουμε μια γενναία ποσότητα πραλίνας και προαιρετικά ρίχνουμε κομματάκια σοκολάτας.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο μέρος και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Κέικ σοκολάτα με 3 υλικά χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
166
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
0.3
g
Cholesterol
31
mg
10
%
Sodium
21
mg
1
%
Potassium
108
mg
3
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
45
IU
1
%
Calcium
35
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.