Τυρόπιτα ταψιού με τραγανό χειροποίητο φύλλο χωρίς γλουτένη

Τυρόπιτα ταψιού με τραγανό χειροποίητο φύλλο χωρίς γλουτένη

0

 

Τυρόπιτα ταψιού με σπιτικό φύλλο χωρίς γλουτένη.

Η ωραιότερη συνταγή για πίτα με τυρί και τραγανό χειροποίητο φύλλο, ακανόνιστα τοποθετημένο, με πλούσια γέμιση από φέτα, που δεν θα σταματάτε να φτιάχνετε!

 

Δείτε εδώ Πως να ανοίξετε βήμα-βήμα τραγανο φύλλο πίτας χωρίς γλουτένη σαν επαγγελματίας!

 

Τυρόπιτα ταψιού με τραγανό χειροποίητο φύλλο χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Course Snack, Πίτες, σνακ
Servings 20 κομμάτια

Ingredients
  

Για την γέμιση

  • 800 γρ. φέτα
  • 200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Instructions
 

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπόλ σπάμε με τα χέρια μας την φέτα σε μικρά και ακανόνιστα κομμάτια.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε καλά, τη ρίγανη, το αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη σύνθεση

  • Χρησιμοποιούμε το ταψί της κουζίνας.
    Λαδώνουμε το ταψί με ελαιόλαδο.
  • Στρώνουμε το πρώτο φύλλο μας, αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν από το ταψί μας. Λαδώνουμε το φύλλο μας.
  • Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο, αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν από το ταψί μας.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη μισή ποσότητα από το τυρί γκούντα και από πάνω βάζουμε τη γέμιση μας.
    Με ένα πιρούνι την μοιράζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
    Απλώνουμε και την υπόλοιπη ποσότητα από το τυρί γκούντα πάνω στη γέμιση μας.
  • Τοποθετούμε το τρίτο φύλλο μας σουρωτό, δημιουργώντας πτυχές.
    Λαδώνουμε το φύλλο μας και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες από το δεύτερο φύλλο μας.
    Λαδώνουμε και τις άκρες.
  • Τοποθετούμε το τέταρτο φύλλο μας σουρωτό, δημιουργώντας πτυχές.
    Λαδώνουμε το φύλλο μας και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες από το πρώτο φύλλο μας.
    Λαδώνουμε και τις άκρες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ στον αέρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας.
  • Καλή επιτυχία!!!

Video

Keyword τυρόπιτα, φύλλο, φύλλο πίτας
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights