12 Ιούν Τραγανό Φύλλο για πίτες χωρίς γλουτένη
Posted at 15:20h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γιαούρτι, Ζύμες, Κατηγορίες Συνταγών, Πίτες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Ψωμιά & Ζύμες
Τραγανό φύλλο για πίτες χωρίς γλουτένη, ανοίγει πολύ εύκολα, έχει ιδιαίτερη ελαστικότητα και είναι πεντανόστιμο .
Αξίζει να το δοκιμάσετε! Δεν θα φτιάχνετε άλλο φύλλο!
Δείτε εδώ πως να φτιάξετε τυρόπιτα ταψιού χωρίς γλουτένη
Τραγανό Φύλλο για πίτες χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 600 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη Mix Bread Schar
- 10 γρ. ψύλλιο
- 100 γρ. νερό χλιαρό
- 330 ml. σόδα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
Instructions
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε με το χέρι μας μια λακκουβίτσα στο κέντρο.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι με το γάλα.
- Προσθέτουμε στο αλεύρι τη σόδα, το ζελέ ψύλλιου (πατήστε εδώ για να δείτε πως φτιάχνουμε το ζελέ ψυλλίου), το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μείγμα γιαουρτιού.Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη χωρίς όμως να κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια.
- Μορφοποιούμε τη ζύμη μας σε μια μπάλα και την χωρίζουμε σε 4 μέρη.
- Σε κάθε κομμάτι δίνουμε σχήμα μπάλας.Σκεπάζουμε με ένα νάιλον και αφήνουμε τις ζύμες μας για μισή ώρα να ξεκουραστούν.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια μας με αλεύρι (εγώ χρησιμοποιώ ρυζάλευρο) και ξεκινάμε να ανοίγουμε το πρώτο μας φύλλο.Θα χρειαστεί να αλευρώνετε συχνά ώστε να μην σας κολλήσει η ζύμη καθώς θα την ανοίγετε.Η ζύμη αυτή ανοίγει χωρίς κόπο και έχει ιδιαίτερη ελαστικότητα.
- Ανοίγετε το πρώτο μπαλάκι με τα χέρια σας σε ένα στρογγυλό πιτάκι περίπου 20εκ.Το τοποθετούμε στην επιφάνεια μας και με τον πλάστη μας ξεκινάμε να ανοίγουμε με κίνηση από το κέντρο προς τα εμάς και απο το κέντρο προς την απέναντι πλευρά από εμάς. Συνεχίζεται έτσι μέχρι το φύλλο να φτάσει το μέγεθος του ταψιού σας. Η ποσότητα της συνταγής βγάζει 4 φύλλα για το ταψί της κουζίνας.
- Αν χρησιμοποιήσετε βέργα για να ανοίξετε το φύλλο, τυλίξτε την μια άκρη και με απαλές κινήσεις σαν να χαϊδεύετε, με τα δάχτυλα σας "τραβάτε" από το κέντρο πρός τις άκρες καθώς τυλίγετε.Αφού τυλιχτεί όλο το φύλλο στην βέργα, το ξετυλίγετε προσεκτικά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις άλλες πλευρές.Επαναλαμβάνετε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να δώσετε το φύλλο το πάχος και τη διάσταση που θέλετε.Αν σας σπάσει το φύλλο και δημιουργηθούν τρύπες δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε, κόψτε μικρά κομμάτια φύλλου από τις άκρες και μπαλώστε τις τρύπες.Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε όλα τα μυστικά βήμα-βήμα.
- Για να μεταφέρετε το φύλλο από τον πάγκο στο ταψί χωρίς να σπάσει, τυλίξτε το στον πλάστη και ξεδιπλώστε το μέσα στο ταψί
- Καλή επιτυχία!
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Τραγανό Φύλλο για πίτες χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
581
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
0.1
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
6
mg
2
%
Sodium
22698
mg
987
%
Potassium
108
mg
3
%
Carbohydrates
125
g
42
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin A
43
IU
1
%
Calcium
95
mg
10
%
Iron
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr