Ψωμί του τόστ ολικής αλέσεως χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Ψωμί του τόστ ολικής αλέσεως χωρίς γλουτένη και λακτόζη

0

 

Φτιάξτε Ψωμί του τόστ ολικής αλέσεως χωρίς γλουτένη πολύ εύκολα και με σίγουρη επιτυχία!

Είναι πολύ αφράτο και πεντανόστιμο!

Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν διατρόφη vegan η διατροφή χωρίς αυγά και γαλακτωμικά.

 

Τα άτομα που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη στερούνται των φυτικών ινών οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για Καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Στο εμπόριο θα βρείτε έτοιμο μείγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη ολικής άλεσης ή με προσθήκη φυτικών ινών. Πάμε λοιπόν να δούμε αυτήν την πολύ εύκολη συνταγή!

 

Δείτε εδώ Πως να φτιάξετε Ζελέ λιναρόσπορου και τα οφέλη του στον οργανισμό

Ψωμί του τόστ ολικής αλέσεως χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Χρόνος για το φούσκωμα 1 hour
Course ψωμι
Servings 1 φρατζόλα

Ingredients
  

  • 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη ολικής άλεσης
  • 240 γρ. αλεύρι καστανού ρυζιού
  • 1 κ.γ. ξανθάνη
  • 625 γρ. ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κυβάκι φρέσκια μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. ψύλλιο
  • 100 γρ. ζελέ λιναρόσπορου

Instructions
 

  • Ξεκινάμε να ενεργοποιήσουμε την μαγιά μας.
    Σε ενα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 150 γρ. νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.
    Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την σωστή ενεργοποίηση της μαγιάς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ζελέ λιναρόσπορου και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε στα υγρά υλικά, το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι από καστανό ρύζι, την ξανθάνη και το ψύλλιο.
    Τα άλευρα πρέπει να τα προσθέσουμε κοσκινίζοντας τα.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πολύ μαλακή ζύμη που θα κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Στην φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε (19x11,5x9 - 1lt) τοποθετούμε χαρτί ψησίματος και την λαδώνουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τη ζύμη μας στην φόρμα.
    Στις άκρες της φόρμας τοποθετούμε 4 καλαμάκια τα οποία θα πρέπει να εξέχουνε από την φόρμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για μία ώρα.
    Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία για να φουσκώσει η ζύμη μας χωρίς να κολλήσει πάνω στην μεμβράνη. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλη την διαδικασία αναλυτικά.
  • Μόλις η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο χαράζουμε σε δυο σημεία και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Προθερμένουμε τον φούρνο στους 240℃ και ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά.
    Στο κάτω μέρος του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψάκι με παγάκια.
    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά στους 200℃ με αέρα, αφαιρώντας το ταψάκι με τα παγάκια.
  • Όταν το ψωμί μας πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα αφαιρούμε την φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
    Μετά από λίγο αφαιρούμε το ψωμί από την φόρμα και την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

Video

Keyword ψωμι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet

 

Tags:


Verified by MonsterInsights