Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ζελέ λιναρόσπορου και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στα υγρά υλικά, το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι από καστανό ρύζι, την ξανθάνη και το ψύλλιο. Τα άλευρα πρέπει να τα προσθέσουμε κοσκινίζοντας τα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πολύ μαλακή ζύμη που θα κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Στην φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε (19x11,5x9 - 1lt) τοποθετούμε χαρτί ψησίματος και την λαδώνουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη ζύμη μας στην φόρμα.Στις άκρες της φόρμας τοποθετούμε 4 καλαμάκια τα οποία θα πρέπει να εξέχουνε από την φόρμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για μία ώρα.Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία για να φουσκώσει η ζύμη μας χωρίς να κολλήσει πάνω στην μεμβράνη. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλη την διαδικασία αναλυτικά.
Μόλις η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο χαράζουμε σε δυο σημεία και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 240℃ και ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά.Στο κάτω μέρος του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψάκι με παγάκια.Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά στους 200℃ με αέρα, αφαιρώντας το ταψάκι με τα παγάκια.
Όταν το ψωμί μας πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα αφαιρούμε την φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.Μετά από λίγο αφαιρούμε το ψωμί από την φόρμα και την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.