12 Οκτ Πίτες για Σουβλάκια χωρίς γλουτένη
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις δικές σας σπιτικές πίτες για σουβλάκια χωρίς γλουτένη και συνοδεύστε τες με γύρο ή καλαμάκια, τζατζίκι και τηγανητές πατάτες!
Το πρώτο πράγμα που θα ακούσετε είναι…”μμμμμ, είναι τέλειες μμμμμ, μπράβο!”
Τώρα μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας σουβλάκια με ασφάλεια.
Μπορείτε να φτιάξετε μια ποσότητα και να τις βάλετε στην κατάψυξη ώστε ανα πάσα στιγμή να τις έχετε έτοιμες για βραδιές με σουβλάκια ή για γρήγορα γεύματα.
Δείτε εδώ συνταγή για τορτίγιες χωρίς γλουτένη
Πίτες για Σουβλάκια χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 800 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη μείγμα για ψωμί Ιδανικά χρησιμποιήστε το Mix B της Schar
- 1 κ.γ. αλάτι
- 16 γρ. ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 700 ml. νερό
- καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα
- ηλιέλαιο
Instructions
- Ετοιμάζουμε τη μαγιά μας. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και 100ml από το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού στη ζύμη. Χλιαρό νερό και όχι καυτό. Υπάρχει κίνδυνος να κάψετε τη μαγιά και να μην φουσκώσει ποτέ η ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2/3 από το αλεύρι, το αλάτι και την ενεργοποιημένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε να δημιουργηθεί ένας χυλός.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε κρατήσει. Κάθε φορά το αλέυρι που προσθέτουμε θα πρέπει να απορροφάτε πριν προσθέσουμε άλλο.
- Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε καθαρή επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 ίσα μέρη (περίπου 160 γρ. έκαστο) και τα διαμορφώνουμε σε μπαλάκια.
- Βάζουμε τα μπαλάκια σε ένα ταψί, το οποίο το έχουμε αλευρώσει, σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
- Με τη βοήθεια καλαμποκάλευρου ανοίγουμε τις πίτες με τα χέρια μας και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Προσέχουμε να μην πιέσουμε πάρα πολλές φορές το ζυμάρι γιατί μετά το ψήσιμο δεν θα είναι αφράτο.Τip 1: Στο άνοιγμα της πίτας χρησιμοποιούμε καλαμποκάλευρο (όχι νισεστέ) θα δώσει καλύτερη γεύση και πιο εύκολα θα ανοίξει η πίταTip 2: Δεν χρησιμοποιούμε πλάστη γιατί δεν θέλουμε να αφαιρέσουμε όλο τον αέρα που έχει δημιουργηθεί μέσα στο ζυμάρι κατά το φούσκωμα. Με αυτό τον τρόπο το ζυμάρι μπορεί να ψηθεί κατευθείαν αφού το σχηματίσουμε σε πίτα. Διαφορετικά θα χρειαζόταν επιπλέον φούσκωμα για να είναι αφράτο μετά το ψήσιμο
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα ζυμάρια
- Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο το τηγάνι και τοποθετούμε μια πίτα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε την πίτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Κάθε πίτα που ψήνουμε την βάζουμε σε σακουλάκι τροφίμων. Έτσι θα μείνουν μαλακές και με θα αποκτήσουν ελαστικότητα.
Video
Notes
- Όταν ψήσετε τις πίτες όσο είναι φρέσκες, φυλάξετε τες σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη. Κάθε φορά που χρειάζεστε πίτα, τραβάτε μια από την κατάψυξη, τη ζεσταίνετε και σερβίρετε
Nutrition
Quiche Lorraine χωρίς γλουτένη με καραμελωμένα κρεμμύδια, μείγμα τυριών και τοματίνια