30 Μάι Τορτίγιες χωρίς γλουτένη
Οι τορτίγιες είναι παραδοσιακές πίτες του Μεξικό. Μπορούμε να τις συναντήσουμε με καλαμπόκι ή αλεύρι.
Εμείς τις αποθεώνουμε και τις κάνουμε χωρίς γλουτένη.
Με αυτήν την πολύ εύκολη συνταγή φτιάχνετε τις τορτίγιες ανά πάσα στιγμή και αν τις διατηρήσετε και στην κατάψυξη, τότε μπορείτε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας σνακ πολύ γρήγορα.
Με ένα μυστικό συστατικό η ζύμη μας αποκτά ελαστικότητα και οι τορτίγιες μας δεν σπάνε.
Το μυστικό συστατικό είναι η σκόνη ψύλλιου, που όταν αναμειχθεί με νερό δημιουργεί ένα ζελέ και δίνει στη ζύμη μας την ελαστικότητα που τις λείπει, αφού το αλεύρι μας είναι χωρίς γλουτένη.
Δείτε εδώ συνταγή για Πίτες για Σουβλάκια χωρίς γλουτένη

Τορτίγιες χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 10 γρ. σκόνη ψύλλιου, psyllium husk powder
- 240 γρ. ζεστό νερό
- 180 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 25 γρ. σπορέλαιο
Instructions
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψύλλιο και το νερό. Θα παρατηρήσετε ότι μετά από λίγα λεπτά δημιουργείτε ένας ζελές. Αυτό είναι που θα μας δώσει και την ελαστικότητα.
- Σε ενα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Κάνουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το μείγμα με το ψύλλιο και το σπορέλαιο.
- Ανακατεύουμε μια μια κουτάλα και όταν πια δεν μπορεί να ανακατευτεί άλλο, ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι μας. Η ζύμη μας έιναι αρεκτά μαλακή και εύπλαστη, μετά από λίγο ζύμωμα θα ξεκολλήσει από τα χέρια μας.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε τη ζύμη μας και την χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη.
- Κάθε κομμάτι το κάνουμε μπαλάκι και τα αφήνουμε στην άκρη σκεπάζοντας τα με μια πετσέτα για να μην μας ξεραθούν όσο θα ανοίγουμε τις τορτίγιες μας.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια πέρνουμε ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε σε στρογγυλή πίτα περίπου 23 εκ.
- Τις τορτίγιες που ανοίγουμε τις κρατάμε σε ένα πιάτο με λαδόκολλα ενδιάμεσα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Ήρθε η ώρα του ψησίματος. Θα χρειαστούμε ενα αντικολλητικό τηγανι.
- Προθερμένουμε το τηγάνι μας και όταν είναι έτοιμο βάζουμε μέσα την τορτίγια μας να ψηθεί. Θέλει πε΄ριπου 1 λεπτο η κάθε πλευρά, Καλό θα ήταν να ψήσετε σε μέτρια φωτιά ώστε να μην καούν εξωτερικά και μείνουν άψητες εσωτερικά.
- Κάθε τορτίγια που ψήνουμε την βάζουμε ανάμεσα σε μια καθαρή πετέτα κουζίνας, έτσι κρατάει τους ατμούς και την υγρασία και γίνονται μαλακές και εύκαμπτες, όπως ακριβώς τις θέλουμε.
- Οι τορτίγιες μας είναι έτοιμες για να τις γεμίσουμε με τις αγαπημένες μας γεύσεις και να τις απολαύσουμε