Go Back Email Link
+ servings

Πίτες για Σουβλάκια χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Χρόνος για το φούσκωμα 40 minutes
Course Πίτες
Servings 8 πίτες
Calories 301 kcal

Ingredients
  

  • 800 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 16 γρ. μαγιά χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 600 ml. νερό
  • καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα
  • ηλιέλαιο

Instructions
 

  • Ετοιμάζουμε τη μαγιά μας. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και 100ml από το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
    Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού στη ζύμη. Χλιαρό νερό και όχι καυτό. Υπάρχει κίνδυνος να κάψετε τη μαγιά και να μην φουσκώσει ποτέ η ζύμη
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2/3 από το αλεύρι, το αλάτι και την ενεργοποιημένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε να δημιουργηθεί ένας χυλός.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε κρατήσει.
    Κάθε φορά το αλέυρι που προσθέτουμε θα πρέπει να απορροφάτε πριν προσθέσουμε άλλο.
  • Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε καθαρή επιφάνεια και ζυμώνουμε καλά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 ίσα μέρη (περίπου 160 γρ. έκαστο) και τα διαμορφώνουμε σε μπαλάκια.
  • Βάζουμε τα μπαλάκια σε ένα ταψί, το οποίο το έχουμε αλευρώσει, σε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  • Με τη βοήθεια καλαμποκάλευρου ανοίγουμε τις πίτες με τα χέρια μας και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Προσέχουμε να μην πιέσουμε πάρα πολλές φορές το ζυμάρι γιατί μετά το ψήσιμο δεν θα είναι αφράτο.
    Τip 1: Στο άνοιγμα της πίτας χρησιμοποιούμε καλαμποκάλευρο (όχι νισεστέ) θα δώσει καλύτερη γεύση και πιο εύκολα θα ανοίξει η πίτα
    Tip 2: Δεν χρησιμοποιούμε πλάστη γιατί δεν θέλουμε να αφαιρέσουμε όλο τον αέρα που έχει δημιουργηθεί μέσα στο ζυμάρι κατά το φούσκωμα. Με αυτό τον τρόπο το ζυμάρι μπορεί να ψηθεί κατευθείαν αφού το σχηματίσουμε σε πίτα. Διαφορετικά θα χρειαζόταν επιπλέον φούσκωμα για να είναι αφράτο μετά το ψήσιμο
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα ζυμάρια
  • Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το μέγεθος του τηγανιού πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος πού έχουν οι πίτες.
  • Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο το τηγάνι και τοποθετούμε μια πίτα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε την πίτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Κάθε πίτα που ψήνουμε την βάζουμε σε σακουλάκι τροφίμων. Έτσι θα μείνουν μαλακές και με θα αποκτήσουν ελαστικότητα.

Video

Notes

  • Όταν ψήσετε τις πίτες όσο είναι φρέσκες, φυλάξετε τες σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη. Κάθε φορά που χρειάζεστε πίτα, τραβάτε μια από την κατάψυξη, τη ζεσταίνετε και σερβίρετε

Nutrition

Nutrition Facts
Πίτες για Σουβλάκια χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
301
% Daily Value*
Fat
 
3
g
5
%
Saturated Fat
 
0.02
g
0
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
1
g
Sodium
 
53
mg
2
%
Potassium
 
19
mg
1
%
Carbohydrates
 
65
g
22
%
Fiber
 
10
g
42
%
Sugar
 
3
g
3
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
62
mg
6
%
Iron
 
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword πίτα για σουβλάκια, πίτες, πίτες για σουβλάκια
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet