21 Αυγ Παγωτό παρφέ φυστίκι αιγίνης χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη | Gluten free pistachio ice cream no added sugar

Αυτό το παγωτό με γεύση φιστίκι αυγινής φτιάχνεται σε 5 λεπτά και είναι φανταστικό!
Kρέμα λεμόνι με κράμπλ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη | Gluten free Lemon cream with almond crumble

Παγωτό παρφέ φιστίκι αιγίνης χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. πραλίνα με φιστίκι αιγίνης χωρίς ζάχαρη χωρίς γλουτένη Για την πραλίνα φιστίκι δείτε εδώ
- 100 γρ. ψύχα φιστικιού αιγίνης ανάλατα χωρίς γλουτένη Για τα φυστίκια χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- 20 γρ. ηλιέλαιο
Instructions
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τα φιστίκια αιγίνης και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν πάστα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφρατεύουμε με το μίξερ.
- Προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού, και την πάστα φιστικιού που φτιάξαμε και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα σαν γιαούρτι.
- Βάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ και (προαιρετικά) ρίχνουμε από πάνω λίγη πραλίνα φιστικιού και λίγα χοντροκομμένα φιστίκια αιγίνης
- Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr