Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Βάζουμε στον πολυκόφτη τα φιστίκια αιγίνης και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν πάστα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφρατεύουμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού, και την πάστα φιστικιού που φτιάξαμε και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα σαν γιαούρτι.
Βάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ και (προαιρετικά) ρίχνουμε από πάνω λίγη πραλίνα φιστικιού και λίγα χοντροκομμένα φιστίκια αιγίνης
Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.