30 Ιούλ Kρέμα λεμόνι με κράμπλ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη | Gluten free Lemon cream with almond crumble
Posted at 16:57h
in Βασικό Συστατικό, Βρώμη, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Φρούτα
Θα πάθετε εμμονή με αυτό το δροσερό γλυκό, λεμονάτη κρέμα με κράμπλ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη!
Το κράμπλ αμυγδάλου έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με την βελούδινη και αρωματική κρέμα λεμονιού.
Είναι όσο γλυκό πρέπει και απίθανα νόστιμο.
Τέλεια επιλογή για επιδόρπιο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Κορμός με 3 υλικά χωρίς γλουτένη

Kρέμα λεμόνι με κράμπλ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για την κρέμα λεμονιού
- 150 γρ. χυμός λεμονιού
- 80 γρ. νερό
- 180 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 60 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. νισεστέ χωρίς γλουτένη Για το νισεστέ χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- 1 ξύσμα από ένα λεμόνι
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη Για την άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
Για το κράμπλ αμυγδάλου
- 100 γρ. αμύγδαλα Για τα αμύγδαλα χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης Για τις νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- 100 γρ. βούτυρο
Instructions
Για την κρέμα λεμονιού
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό λεμονιού, το νερό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε πάνω στην φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα αυγά με τον νισεστέ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού σιγά-σιγά (κορδόνι) στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε έντονα, ώστε να μην ψηθεί το αυγό.
- Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε στην φωτιά.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο.
- Απλώνουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο ταψάκι, την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και την χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί.Την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για το κράμπλ αμυγδάλου
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τα αμύγδαλα και τα σπάμε καλά.Βάζουμε τα σπασμένα αμύγδαλα σε ένα μπολ.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τις νιφάδες βρώμης και τις σπάμε να γίνουν σαν αλεύρι.Προσθέτουμε την βρώμη στο μπολ με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να δημιουργηθεί ένα αποτέλεσμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170℃
Για το στήσιμο του γλυκού
- Αφού έχει κρυώσει η κρέμα λεμονιού, την βάζουμε σε ένα μπολ και την χτυπάμε καλά με ένα σύρμα κουζίνας.
- Προσθέτουμε την μισή ποσότητα της σαντιγής και ανακατεύομε ώστε να ομογενοποιθούν τα υλικά.
- Για το στήσιμο του γλυκού θα χρειαστούμε 6 κοντά ποτηράκια.
- Βάζουμε 2 κ.σ. από το κράμπλ μέσα σε κάθε ποτήρι.
- Βάζουμε μια ποσότητα από την κρέμα λεμονιού και αφήνουμε κενό το 1/3 από το πάνω μέρος του ποτηριού.
- Γεμίζουμε με σαντιγί
- Τρίβουμε λίγο από το κράμπλ πάνω από την σαντιγί και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.
- Απολαμβάνουμε το λεμονογλυκό μας δροσερό από το ψυγείο.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Kρέμα λεμόνι με κράμπλ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
695
% Daily Value*
Fat
49
g
75
%
Saturated Fat
26
g
163
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
15
g
Cholesterol
184
mg
61
%
Sodium
191
mg
8
%
Potassium
262
mg
7
%
Carbohydrates
59
g
20
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
43
g
48
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
1520
IU
30
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
106
mg
11
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr