17 Νοέ Μηλοπιτάκια με καραμελωμένα μήλα χωρίς γλουτένη | Gluten free Small apple pies

Μηλοπιτάκια όνειρο χωρίς γλουτένη, με τραγανή ζύμη και ζουμερή γέμιση μήλου! Φτιάχνονται πολύ εύκολα και είναι τέλεια πρόταση για το πρωινό!
Τυροπιτάκια κουρού χωρίς γλουτένη

Μηλοπιτάκια με καραμελωμένα μήλα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για την ζύμη
- 400 γρ. αλέυρι χωρίς γλουτένη γενικής χρήσης Για το αλευρι χωρίς γλουτένη δείτε εδω
- 1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη Για το baking powder δείτε εδώ
- 50 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
- 160 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη χωρίς γλουτένη Για την άχνη ζάχαρη δείτε εδώ
- ½ κ.γ. ξανθάνη Για την ξανθάνη δείτε εδώ
Για την γέμιση
- 3 μήλα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Instructions
Για την ζύμη
- Λιώνουμε το βούτυρό χωρίς να κάψει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την άχνη ζάχαρη, την ξανθάνη και το baking powder.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, και το αυγό
- Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας βγάζοντας μια εύπλαστη, αφράτη, απαλή και λαδένια ζύμη
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Για την γέμιση
- Καθαρίζουμε από την φλούδα και κόβουμε σε κυβάκια, σαν ζάρι, τα μήλα μας
- Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε απαλά.
- Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Όταν μαλακώσουν ελαφρώς τα μήλα προσθέτουμε την κανέλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Για την σύνθεση
- Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης, το κάνουμε μια μικρή μπάλα και πιέζοντας με την παλάμη μας ή με ένα πλάστη, το ανοίγουμε ανάμεσα σε χαρτί ψησίματος, με διάμετρο περίπου 10 εκ.
- Βάζουμε με μια κουταλιά από την γέμιση μήλου στο μισό πιτάκι και κλείνουμε το πιτάκι.
- Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Μηλοπιτάκια με καραμελωμένα μήλα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
208
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
17
mg
6
%
Sodium
48
mg
2
%
Potassium
56
mg
2
%
Carbohydrates
21
g
7
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
112
IU
2
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
35
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr