Τυροπιτάκια κουρού χωρίς γλουτένη

Τυροπιτάκια κουρού χωρίς γλουτένη

0

 

Τυροπιτάκια κουρού χωρίς γλουτένη….Πανεύκολα, πεντανόστιμα, πολύ υγιεινά και η καλύτερη λύση για το κολατσιό των παιδιών που θα σας τα ζητάνε συνέχεια!!!

Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και θα με θυμηθείτε!

 

Τυροπιτάκια κουρού χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 30 mins
Cook Time 40 mins
Course ορεκτκά, Πίτες, σνακ
Servings 20 τυροπιτάκια

Ingredients
  

Για τη ζύμη κουρού

  • 400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη γενικής χρήσης
  • 1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 160 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ξανθάνη (προαιρετικά)

Για τη γέμιση

  • 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα σε κομματάκια
  • 2 αυγά
  • πιπέρι
  • δυόσμος (προαιρετικά)

Για το άλειμμα

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κ.σ. γάλα
  • σουσάμι

Instructions
 

Για τη ζύμη κουρού

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και την ξανθάνη.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, και το αυγό
  • Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας βγάζοντας μια εύπλαστη, αφράτη, απαλή και λαδένια ζύμη.
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τη γραβιέρα, τη φέτα, τα 2 αυγά, το πιπέρι και το δυόσμο.
  • Ανακατεύουμε καλά.

Για το άνοιγμα της ζύμης.

  • Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης, με ένα κουτάλι.
  • Το κάνουμε μια μικρή μπάλα και το βάζουμε ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας.
  • Πιέζουμε με τα χέρια μας ή και με την βοήθεια από ένα μικρό πλάστη, μέχρι να ανοίξουμε ένα μικρό φυλλαράκι.
  • Μπορούμε να το κόψουμε με μια κουπάτ ή ένα πιατάκι για να είναι πιο στρογγυλό.
  • Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση μας, τη βάζουμε στην μια άκρη και με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε την άλλη άκρη από το πιτάκι σε μισοφέγγαρο.
    Πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας να κλείσει το πιτάκι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
  • Βάζουμε τα πιτάκια μας σε ταψί που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το ασπράδι που έχουμε κρατήσει και το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180°C πάνω κάτω, για 30-40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

Video

Keyword κορού, τυροπιτάκια
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet