Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και την ξανθάνη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, και το αυγό
Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας βγάζοντας μια εύπλαστη, αφράτη, απαλή και λαδένια ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπόλ βάζουμε τη γραβιέρα, τη φέτα, τα 2 αυγά, το πιπέρι και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε καλά.
Για το άνοιγμα της ζύμης.
Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης, με ένα κουτάλι.
Το κάνουμε μια μικρή μπάλα και το βάζουμε ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας.
Πιέζουμε με τα χέρια μας ή και με την βοήθεια από ένα μικρό πλάστη, μέχρι να ανοίξουμε ένα μικρό φυλλαράκι.
Μπορούμε να το κόψουμε με μια κουπάτ ή ένα πιατάκι για να είναι πιο στρογγυλό.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση μας, τη βάζουμε στην μια άκρη και με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε την άλλη άκρη από το πιτάκι σε μισοφέγγαρο. Πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας να κλείσει το πιτάκι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Βάζουμε τα πιτάκια μας σε ταψί που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το ασπράδι που έχουμε κρατήσει και το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180°C πάνω κάτω, για 30-40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.