Κρακεράκια χωρίς γλουτένη

Κρακεράκια χωρίς γλουτένη

0

 

Με αυτήν την πολύ εύκολη συνταγή θα φτιάχνεται συνέχεια τα πιο τέλεια κρακεράκια χωρίς γλουτένη!

Είναι πεντανόστιμα, τρώγονται μόνα τους σαν σνακ, αλλά μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με διάφορες σάλτσες και το αγαπημένο σας ποτό!

Δείτε εδώ ποια αλκοολούχα ποτά είναι χωρίς γλουτένη.

Επίσης μπορείτε να τα δώσετε άφοβα στα παιδάκια σας αφού φτιάχνονται μόνο με αγνά υλικά.

 

Κρακεράκια χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Snack, σνακ
Servings 40 κρακεράκια
Calories 59 kcal

Ingredients
  

  • 150 γρ. τυρί γκούντα
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 40 γρ. γάλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 15 γρ. corn flour
  • ½ κ.γ γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. ξανθάνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Instructions
 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω  το αλεύρι, το corn flour, το αλάτι, την ξανθάνη, την πάπρικα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να αναμιχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, αφού το έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια και το τριμμένο τυρί.
    Με τα χέρια μας ανακατεύουμε και τρίβουμε τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να πάρουμε ένα αποτέλεσμα σας "χώμα" sablé.
  • Όταν το βούτυρο έχει ανακατευτεί με το μείγμα αλεύρων και δεν υπάρχουν πια μεγάλα κομμάτια βουτύρου, προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε.
    Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη μας ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό "φύλλο", περίπου 5 χιλιοστά.
    Ανοίγει πολύ εύκολα χωρίς κόπο, αφού η ζύμη μας είναι μαλακή.
    Είναι σημαντικό το φύλλο μας όταν το ανοίγουμε να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία του, έτσι ώστε όλα τα κρακεράκια μας να έχουν το ίδιο πάχος και να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Αφαιρούμε την μια λαδόκολλα και με μια κουπάτ (εγώ χρησιμοποιώ τετράγωνη κουπάτ) ή με το μαχαίρι κόβουμε τα κρακεράκια μας.
  • Την ζύμη που μας περισσεύει την ζυμώνουμε ξανά, την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε νεα κρακεράκια.
  • Στρώνουμε τα κρακεράκια μας πάνω σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου.
  • Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνουν πιο τραγανά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160℃ στον αέρα για 20-30 λεπτά.
  • Βγάζουμε τα κρακεράκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
    Όσο κρυώνουν τα κρακεράκια τόσο θα σκληραίνουν και θα γίνονται τραγανά!
  • Διατηρήστε τα σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Κρακεράκια χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
59
% Daily Value*
Fat
 
4
g
6
%
Saturated Fat
 
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
2
g
Cholesterol
 
4
mg
1
%
Sodium
 
66
mg
3
%
Potassium
 
8
mg
0
%
Carbohydrates
 
4
g
1
%
Fiber
 
0.5
g
2
%
Sugar
 
0.2
g
0
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
180
IU
4
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword κρακεράκια
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights