Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
200γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
40γρ.γάλα
½κ.γ.αλάτι
15γρ.corn flour
½κ.γγλυκιά πάπρικα
½κ.γ.ξανθάνη
1κ.γ.ρίγανη
Instructions
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, το corn flour, το αλάτι, την ξανθάνη, την πάπρικα, τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, να αναμιχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το βούτυρο, αφού το έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια και το τριμμένο τυρί.Με τα χέρια μας ανακατεύουμε και τρίβουμε τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να πάρουμε ένα αποτέλεσμα σας "χώμα" sablé.
Όταν το βούτυρο έχει ανακατευτεί με το μείγμα αλεύρων και δεν υπάρχουν πια μεγάλα κομμάτια βουτύρου, προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε.Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Τοποθετούμε τη ζύμη μας ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό "φύλλο", περίπου 5 χιλιοστά.Ανοίγει πολύ εύκολα χωρίς κόπο, αφού η ζύμη μας είναι μαλακή.Είναι σημαντικό το φύλλο μας όταν το ανοίγουμε να έχει το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία του, έτσι ώστε όλα τα κρακεράκια μας να έχουν το ίδιο πάχος και να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αφαιρούμε την μια λαδόκολλα και με μια κουπάτ (εγώ χρησιμοποιώ τετράγωνη κουπάτ) ή με το μαχαίρι κόβουμε τα κρακεράκια μας.
Την ζύμη που μας περισσεύει την ζυμώνουμε ξανά, την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε νεα κρακεράκια.
Στρώνουμε τα κρακεράκια μας πάνω σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου.
Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνουν πιο τραγανά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160℃ στον αέρα για 20-30 λεπτά.
Βγάζουμε τα κρακεράκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όσο κρυώνουν τα κρακεράκια τόσο θα σκληραίνουν και θα γίνονται τραγανά!
Διατηρήστε τα σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Κρακεράκια χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
59
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
4
mg
1
%
Sodium
66
mg
3
%
Potassium
8
mg
0
%
Carbohydrates
4
g
1
%
Fiber
0.5
g
2
%
Sugar
0.2
g
0
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
180
IU
4
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
33
mg
3
%
Iron
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.