Κουλούρι με τυρί χωρίς γλουτένη | Gluten free Bread Bagels with cheese

Κουλούρι με τυρί χωρίς γλουτένη | Gluten free Bread Bagels with cheese

0

 

Με αυτόν τον πολύ εύκολο τρόπο φτιάχνω αφράτα κουλούρια με τυρί χωρίς γλουτένη.

Είναι το τέλειο σνακ για πρωινό και το κολατσιό.

 

Δείτε εδώ συνταγή για Αφράτα Ρολάκια πίτσας χωρίς γλουτένη

 

Κουλούρι με τυρί χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Cook Time 30 minutes
Servings 6 κουλούρια
Calories 493 kcal

Ingredients
  

  • 500 γρ. αλεύρι μείγμα για ψωμί χωρίς γλουτένη
  • 1 κυβάκι φρέσκια μαγιά ή 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 400 γρ. νερό ζεστό
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 10 γρ. ψύλλιο
  • 100 γρ. χλιαρό νερό
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 100 γρ. τρυμμένο τυρί
  • 1 αυγό για άλειμμα

Instructions
 

  • Ξεκινάμε να ενεργοποιήσουμε την μαγιά μας.
    Σε ενα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 150 γρ. νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.
    Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την σωστή ενεργοποίηση της μαγιάς.
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι
  • Προσθέτουμε το ξύδι, την ενεργοποιημένη μαγιά, το ζελέ ψύλλιου (ανακατεύουμε το ψυλλιο με 100γρ. χλιαρό νερό), το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο, ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.
  • Μόλις φουσκώσει, τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
    Κάνουμε μερικά διπλώματα με τα χέρια μας και κόβουμε την ζύμη μας σε έξι κομμάτια.
  • Κάθε κομμάτι το μορφοποιούμε σε ένα μπαλάκι.
  • Παίρνουμε το ένα μπαλάκι και σχηματίζουμε ένα κορδόνι.
    Το διπλώνουμε στη μέση και το στρίβουμε για να δημιουργηθεί μια πλεξούδα.
    Κλείνουμε την πλεξούδα σε στρογγυλό κουλούρι και το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλά.
    Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαράκια μας με τον ίδιο τρόπο.
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν περίπου για 30 λεπτά.
  • Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε στους 180℃ στον αέρα για 20-30 λεπτά

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Κουλούρι με τυρί χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
493
% Daily Value*
Fat
 
20
g
31
%
Saturated Fat
 
12
g
75
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
80
mg
27
%
Sodium
 
263
mg
11
%
Potassium
 
28
mg
1
%
Carbohydrates
 
69
g
23
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
0.3
g
0
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
623
IU
12
%
Calcium
 
134
mg
13
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword κουλούρι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights