23 Ιαν Gluten free pizza rolls | Αφράτα Ρολάκια πίτσας χωρίς γλουτένη
Posted at 13:26h
in Party Menu, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Κατηγορίες Συνταγών, Παιδικά Γεύματα, Πίτσα - Burgers - Σάντουιτς, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δείτε πόσο εύκολα φτιάχνω Αφράτα και πεντανόστιμα ρολάκια πίτσας ή όπως λένε οι Αμερικάνοι pizza rolls
Τα σπιτικά ρολά πίτσας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε όλες τις γεύσεις της αγαπημένης σας πίτσας, αλλά σε κομμάτια που τρώγονται εύκολα.
Eίναι τέλεια ιδέα για πάρτυ και το κολατσιό.
Δείτε εδώ συνταγή για Πίτα Καισαρείας-παστουρμαδόπιτα χωρίς γλουτένη
Αφράτα Ρολάκια πίτσας χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 500 γρ. αλεύρι μείγμα για πίτσα χωρίς γλουτένη
- 450 γρ. νερό ζεστό η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι στους 40℃
- 10 γρ. ψύλλιο
- 1 κυβάκι φρέσκια μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση
- 100 γρ. χυμός ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 12 φέτες ζαμπόν
- 12 φέτες τυρί γκούντα
- 10 φέτες μπέικον
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
Instructions
- Ξεκινάμε να ενεργοποιήσουμε την μαγιά μας.Σε ενα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 150 γρ. νερό.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την σωστή ενεργοποίηση της μαγιάς.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο, το ψύλλιο (ανακατεύουμε το ψυλλιο με 100γρ. χλιαρό νερό), το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια.Μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε αλεύρι, η ζύμη μας για να γίνει αφράτη και να φουσκώσει όμορφα, πρέπει να είναι αρκετά μαλακή.
- Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.
- Μόλις φουσκώσει, τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.Κάνουμε μερικά διπλώματα και ανοίγουμε την ζύμη μας με τα χέρια δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα, διάστασης 50x40εκ. περίπου.
- Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας με ενα πινέλο σε όλη την επιφάνεια. (Για την σάλτσα ανακατεύουμε τον χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο, το αλάτι και την ρίγανη).
- Τοποθετούμε πάνω από την σάλτσα το ζαμπόν, το μπέικον, το τυρί και τα μπαστουνάκια πιπεριάς.
- Τυλίγουμε σε ρολό την πίτσα μας, ξεκινώντας από την πιο μεγάλη πλευρά.Καθώς τυλίγουμε σπρώχνουμε τα υλικά προς τα μέσα.
- Μόλις τυλίξουμε κόβουμε το ρολό σε 11-12 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι "ξαπλωτά", να βλέπουμε δηλαδή τα υλικά μας.Το ταψί μας πρέπει να είναι λίγο πιο μεγάλο και να τοποθετήσουμε τα ρολάκια μας λίγο αραιά για να τους δώσουμε περιθώριο να φουσκώσουν.Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την διαδικασία αναλυτικά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ στον αέρα για 20-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.Θα παρατηρήσετε ότι τα ρολάκια μας φούσκωσαν και γέμισαν το ταψί μας.
- Καλή απόλαυση!
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Αφράτα Ρολάκια πίτσας χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
211
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
0.5
g
3
%
Trans Fat
0.001
g
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
2
mg
1
%
Sodium
76
mg
3
%
Potassium
67
mg
2
%
Carbohydrates
43
g
14
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
99
IU
2
%
Vitamin C
10
mg
12
%
Calcium
54
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr