Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Προσθέτουμε το ξύδι, την ενεργοποιημένη μαγιά, το ζελέ ψύλλιου (ανακατεύουμε το ψυλλιο με 100γρ. χλιαρό νερό), το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο, ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.
Μόλις φουσκώσει, τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.Κάνουμε μερικά διπλώματα με τα χέρια μας και κόβουμε την ζύμη μας σε έξι κομμάτια.
Κάθε κομμάτι το μορφοποιούμε σε ένα μπαλάκι.
Παίρνουμε το ένα μπαλάκι και σχηματίζουμε ένα κορδόνι. Το διπλώνουμε στη μέση και το στρίβουμε για να δημιουργηθεί μια πλεξούδα.Κλείνουμε την πλεξούδα σε στρογγυλό κουλούρι και το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαράκια μας με τον ίδιο τρόπο.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν περίπου για 30 λεπτά.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 180℃ στον αέρα για 20-30 λεπτά
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Κουλούρι με τυρί χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
493
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
5
g
Cholesterol
80
mg
27
%
Sodium
263
mg
11
%
Potassium
28
mg
1
%
Carbohydrates
69
g
23
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
0.3
g
0
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
623
IU
12
%
Calcium
134
mg
13
%
Iron
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.