Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
270γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
250γρ.ζεστό νερό
100γρ.ηλιέλαιο
1κ.γ.ξανθάνη
1βανιλίνη
Για την vegan γκανάζ σοκολάτας
200γρ.ζάχαρη
50γρ. κακάο χωρίς γλουτένη
60γρ. νερό
60γρ.ηλιέλαιο
Instructions
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, την ξανθάνη και την βανιλίνη.Τα κοσκινίζουμε μαζί έτσι ώστε να ανακατευτούν μεταξύ τους.
Σε ενα δεύτερο μπολάκι βάζουμε το ζεστό νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το νερό με την λιωμένη ζάχαρη στο μπολ με τα ξηρά μας υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύομε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα. Μέσα σε 5 λεπτά και χωρίς την χρήση μιξερ το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα 24εκ., την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Στρώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170℃, στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
Μολις ψηθεί η σοκολατόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την vegan γκανάζ σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το κακάο, το νερό και ανακατεύομε.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, και αφαιρούμε από την εστία της κουζίνας.
Το βάζουμε σε ένα καθαρό δοχείο, καλύπτουμε με μια μεμβράνη που πρέπει να εφάπτεται με την γκανάζ μας και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μόλις κρυώσει η γκανάζ θα παρατηρήσετε ότι έχει πήξει αρκετά.
Ρίχνουμε την γκανάζ μας πάνω στην σοκολατόπιτα και την αφήνουμε να απλώσει μόνη της σε όλη την επιφάνεια.Αν θέλετε μπορείτε, πριν ρίξετε την γκανάζ, να κάνετε με μια οδοντογλυφίδα μερικές τρύπες στην σοκολατόπιτα ώστε να εισχωρήσει η γκανάζ και μέσα στην σοκολατόπιτα.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη & vegan
Amount per Serving
Calories
346
% Daily Value*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
12
g
Sodium
6
mg
0
%
Potassium
115
mg
3
%
Carbohydrates
56
g
19
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
38
g
42
%
Protein
3
g
6
%
Calcium
24
mg
2
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.