20 Φεβ Σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη & vegan | Gluten free Chocolate pie, lactose free & vegan
Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε σε 5 λεπτά αυτήν την καταπληκτική σοκολατόπιτα, χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη και vegan.
Με ελάχιστα υλικά και σε ελάχιστη ώρα μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την πεντανόστιμη και πολύ οικονομική σοκολατόπιτα που θα σας κάνει master chef!
Είναι τόσο απαλή και αφράτη που δεν χρειάζεται να την σιροπιάσουμε.
Είναι κατάλληλη για όσους κάνουν διατροφή ελεύθερη γλουτένης και λακτόζης αλλά και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.
Θα την φτιάχνεται συνέχεια!
Δείτε εδώ συνταγή για Αφράτα Ρολάκια πίτσας χωρίς γλουτένη
Σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη & vegan
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 250 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κακάο χωρίς γλουτένη
- 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
- 250 γρ. ζεστό νερό
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. ξανθάνη
- 1 βανιλίνη
Για την vegan γκανάζ σοκολάτας
- 200 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο χωρίς γλουτένη
- 60 γρ. νερό
- 60 γρ. ηλιέλαιο
Instructions
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, την ξανθάνη και την βανιλίνη.Τα κοσκινίζουμε μαζί έτσι ώστε να ανακατευτούν μεταξύ τους.
- Σε ενα δεύτερο μπολάκι βάζουμε το ζεστό νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το νερό με την λιωμένη ζάχαρη στο μπολ με τα ξηρά μας υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύομε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα. Μέσα σε 5 λεπτά και χωρίς την χρήση μιξερ το μείγμα μας είναι έτοιμο.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα 24εκ., την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Στρώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170℃, στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
- Μολις ψηθεί η σοκολατόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την vegan γκανάζ σοκολάτας
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το κακάο, το νερό και ανακατεύομε.Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, και αφαιρούμε από την εστία της κουζίνας.
- Το βάζουμε σε ένα καθαρό δοχείο, καλύπτουμε με μια μεμβράνη που πρέπει να εφάπτεται με την γκανάζ μας και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Μόλις κρυώσει η γκανάζ θα παρατηρήσετε ότι έχει πήξει αρκετά.
- Ρίχνουμε την γκανάζ μας πάνω στην σοκολατόπιτα και την αφήνουμε να απλώσει μόνη της σε όλη την επιφάνεια.Αν θέλετε μπορείτε, πριν ρίξετε την γκανάζ, να κάνετε με μια οδοντογλυφίδα μερικές τρύπες στην σοκολατόπιτα ώστε να εισχωρήσει η γκανάζ και μέσα στην σοκολατόπιτα.
Video
Nutrition
Με αυτόν τον πολύ εύκολο τρόπο φτιάχνω τραγανούς λουκουμάδες γεμιστούς με σοκολάτα χωρίς γλουτένη.
Δείτε το κόλπο για να γίνονται ολοστρόγγυλοι.