Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το μείγμα για τις καρδούλες.Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο, και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν χυλός.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια σακούλα κορνέ.Σε μια λαδόκολλα σχηματίζουμε τις καρδούλες με ένα μολύβι.Την γυρίζουμε ανάποδα και με το κορνέ μας γεμίζουμε τις καρδούλες με το μείγμα μας.
Βάζουμε την λαδόκολλα με τις καρδούλες στην κατάψυξη για 30 λεπτά.Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και ξεκινάμε να τα χτυπάμε, μόλις αφρατέψουν ελαφρά προσθέτουμε την λευκή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τους κρόκους με την μαύρη ζάχαρη και τα χτυπάμε ώστε να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, την ξανθάνη, την βανιλίνη και τα κοσκινίζουμε στο μπολ με τους κρόκους.Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί το μείγμα των αλεύρων στο μείγμα των αυγών.
Προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ.
Προσθέτουμε την μαρέγκα τμηματικά σε δυο δόσεις και ανακατεύουμε με την μαρίζ προσεχτικά για να μην ρίξουμε τον όγκο των αυγών.
Τέλος προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα και το ξύδι και ανακατεύουμε.Το ξύδι θα δώσει ένταση στο κόκκινο χρώμα και θα το κάνει λαμπερό.
Βγάζουμε από την κατάψυξη την λαδόκολλα με τις καρδούλες.Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στις καρδούλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180℃ για 20 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι μας το ξεκολλάμε προσεκτικά από τις λαδόκολλες και το τοποθετούμε πάνω σε μια καθαρή λαδόκολλα. Στην πλευρά που βλέπουμε (χωρίς τις καρδούλες) πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη και την σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από την φαρδιά πλευρά.Το αφήνουμε να κρυώσει έτσι τυλιγμένο.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την βανιλίνη, το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.
Για την σύνθεση του κορμού red velvet
Ανοίγουμε το παντεσπάνι μας προσεκτικά ώστε να μην το σπάσουμε.
Απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη την επιφάνεια.
Τυλίγουμε με την ίδια φορά που είχαμε τυλίξει και στην αρχή.
Τοποθετούμε τον κορμό μας red velvet χωρίς γλουτένη στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρετε στον αγαπημένο/η σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και εντυπωσιάστε!!!
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Red Velvet γλυκός κορμός χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
504
% Daily Value*
Fat
30
g
46
%
Saturated Fat
17
g
106
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
9
g
Cholesterol
76
mg
25
%
Sodium
246
mg
11
%
Potassium
85
mg
2
%
Carbohydrates
58
g
19
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
49
g
54
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
932
IU
19
%
Calcium
55
mg
6
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.