Red Velvet γλυκός κορμός χωρίς γλουτένη | Gluten-free Red Velvet swiss roll

Red Velvet γλυκός κορμός χωρίς γλουτένη | Gluten-free Red Velvet swiss roll

0

 

Φτιάξτε πολύ εύκολα αυτό το εντυπωσιακό  Red Velvet γλυκό κορμό. Ιδανικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

 

Δείτε εδώ συνταγή για Μπράουνις-Brownies σοκολάτας χωρίς γλουτένη

 

Red Velvet γλυκός κορμός χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Cook Time 20 minutes
Course Γλυκά
Servings 12 μερίδες
Calories 504 kcal

Ingredients
  

Για τα σχέδια καρδούλες

  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 30 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 30 γρ. ασπράδι αυγών
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη

Για το παντεσπάνι

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 20 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. ξανθάνη
  • 4 μεσαία αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. γάλα
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.σ. κόκκινο χρώμα χωρίς γλουτένη

Για την κρέμα

  • 200 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 400 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 400 γρ. τυρί κρέμα

Instructions
 

Για το παντεσπάνι

  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας το μείγμα για τις καρδούλες.
    Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο, και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν χυλός.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε μια σακούλα κορνέ.
    Σε μια λαδόκολλα σχηματίζουμε τις καρδούλες με ένα μολύβι.
    Την γυρίζουμε ανάποδα και με το κορνέ μας γεμίζουμε τις καρδούλες με το μείγμα μας.
  • Βάζουμε την λαδόκολλα με τις καρδούλες στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
    Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και ξεκινάμε να τα χτυπάμε, μόλις αφρατέψουν ελαφρά προσθέτουμε την λευκή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τους κρόκους με την μαύρη ζάχαρη και τα χτυπάμε ώστε να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, την ξανθάνη, την βανιλίνη και τα κοσκινίζουμε στο μπολ με τους κρόκους.
    Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί το μείγμα των αλεύρων στο μείγμα των αυγών.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ.
  • Προσθέτουμε την μαρέγκα τμηματικά σε δυο δόσεις και ανακατεύουμε με την μαρίζ προσεχτικά για να μην ρίξουμε τον όγκο των αυγών.
  • Τέλος προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα και το ξύδι και ανακατεύουμε.
    Το ξύδι θα δώσει ένταση στο κόκκινο χρώμα και θα το κάνει λαμπερό.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη την λαδόκολλα με τις καρδούλες.
    Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στις καρδούλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180℃ για 20 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι μας το ξεκολλάμε προσεκτικά από τις λαδόκολλες και το τοποθετούμε πάνω σε μια καθαρή λαδόκολλα.
    Στην πλευρά που βλέπουμε (χωρίς τις καρδούλες) πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη και την σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα.
    Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τυλίγουμε σε ρολό ξεκινώντας από την φαρδιά πλευρά.
    Το αφήνουμε να κρυώσει έτσι τυλιγμένο.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε την βανιλίνη, το βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.

Για την σύνθεση του κορμού red velvet

  • Ανοίγουμε το παντεσπάνι μας προσεκτικά ώστε να μην το σπάσουμε.
  • Απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη την επιφάνεια.
  • Τυλίγουμε με την ίδια φορά που είχαμε τυλίξει και στην αρχή.
  • Τοποθετούμε τον κορμό μας red velvet χωρίς γλουτένη στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Σερβίρετε στον αγαπημένο/η σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και εντυπωσιάστε!!!

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Red Velvet γλυκός κορμός χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
504
% Daily Value*
Fat
 
30
g
46
%
Saturated Fat
 
17
g
106
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
9
g
Cholesterol
 
76
mg
25
%
Sodium
 
246
mg
11
%
Potassium
 
85
mg
2
%
Carbohydrates
 
58
g
19
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
49
g
54
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
932
IU
19
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword red velvet, κορμός
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights