Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
500γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
60γρ.καρύδια αλεσμένα
60γρ.αμύγδαλα αλεσμένα
60γρ.φουντούκια αλεσμένα
60γρ.ινδική καρύδα τριμμένη
100γρ.σταγόνες σοκολάτας
320γρ.γάλα
200γρ.χυμός πορτοκάλι
1ξύσμα πορτοκαλιού
1ξύσμα από λεμόνι
100γρ.άχνη ζάχαρη για το στόλισμα
Instructions
Σε ένα μπόλ βάζουμε το βούτυρο (μαλακωμένο) με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Θα σχηματιστεί ένα πλούσιο και αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, καθώς και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα, και φουντούκια, την ξανθάνη, το baking powder, την τριμμένη ινδική καρύδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο-αυγά-ζάχαρη το μισό από το μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε το υπόλοιπο από το μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ, καθαρίζοντας και τα τοιχώματα του μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν όμορφα σε όλο το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια στρογγυλή φόρμα 32εκ. την οποία την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170℃ για μια ώρα.
Βγάζουμε την βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με άχνη ζάχαρη.Μπορούμε να γράψουμε πάνω στην βασιλόπιτα χρησιμοποιώντας λιωμένη σοκολάτα.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Βιεννέζικη Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
679
% Daily Value*
Fat
35
g
54
%
Saturated Fat
17
g
106
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
103
mg
34
%
Sodium
177
mg
8
%
Potassium
246
mg
7
%
Carbohydrates
89
g
30
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
59
g
66
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
683
IU
14
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
111
mg
11
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.