26 Δεκ Βιεννέζικη Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη που δεν τρίβεται | Amazing Gluten-free Viennese Royal Pie!
Posted at 20:09h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Κατηγορίες Συνταγών, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι
Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε την πιο τέλεια βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη!
Μυρωδάτη και πεντανόστιμη με αγνά υλικά αυτή η βασιλόπιτα θα σας κάνει το αστέρι των γιορτών αφού οι καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν με την γεύση της.
Δείτε εδώ συνταγή για Χριστουγεννιάτικο γλυκό μόνο με 2 υλικά χωρίς γλουτένη
Βιεννέζικη Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 250 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 500 γρ. ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 1 κ.γ. baking powder
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
- 60 γρ. καρύδια αλεσμένα
- 60 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
- 60 γρ. φουντούκια αλεσμένα
- 60 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 320 γρ. γάλα
- 200 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 1 ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ξύσμα από λεμόνι
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη για το στόλισμα
Instructions
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το βούτυρο (μαλακωμένο) με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Θα σχηματιστεί ένα πλούσιο και αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, καθώς και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα, και φουντούκια, την ξανθάνη, το baking powder, την τριμμένη ινδική καρύδα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο-αυγά-ζάχαρη το μισό από το μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βάζουμε το υπόλοιπο από το μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ, καθαρίζοντας και τα τοιχώματα του μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν όμορφα σε όλο το μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε μια στρογγυλή φόρμα 32εκ. την οποία την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170℃ για μια ώρα.
- Βγάζουμε την βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με άχνη ζάχαρη.Μπορούμε να γράψουμε πάνω στην βασιλόπιτα χρησιμοποιώντας λιωμένη σοκολάτα.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Βιεννέζικη Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
679
% Daily Value*
Fat
35
g
54
%
Saturated Fat
17
g
106
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
103
mg
34
%
Sodium
177
mg
8
%
Potassium
246
mg
7
%
Carbohydrates
89
g
30
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
59
g
66
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
683
IU
14
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
111
mg
11
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr