Βιεννέζικη Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη που δεν τρίβεται | Amazing Gluten-free Viennese Royal Pie!

0

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε την πιο τέλεια βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη!

Μυρωδάτη και πεντανόστιμη με αγνά υλικά αυτή η βασιλόπιτα θα σας κάνει το αστέρι των γιορτών αφού οι καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν με την γεύση της.

 

Δείτε εδώ συνταγή για Χριστουγεννιάτικο γλυκό μόνο με 2 υλικά χωρίς γλουτένη

 

Βιεννέζικη Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Course Dessert, Γλυκά, Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι
Servings 12 μερίδες
Calories 679 kcal

Ingredients
  

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 60 γρ. καρύδια αλεσμένα
  • 60 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 60 γρ. φουντούκια αλεσμένα
  • 60 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 320 γρ. γάλα
  • 200 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 1 ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ξύσμα από λεμόνι
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη για το στόλισμα

Instructions
 

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το βούτυρο (μαλακωμένο) με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Θα σχηματιστεί ένα πλούσιο και αφράτο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, καθώς και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα, και φουντούκια, την ξανθάνη, το baking powder, την τριμμένη ινδική καρύδα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο-αυγά-ζάχαρη το μισό από το μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο από το μείγμα με τα άλευρα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ, καθαρίζοντας και τα τοιχώματα του μπολ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν όμορφα σε όλο το μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε μια στρογγυλή φόρμα 32εκ. την οποία την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170℃ για μια ώρα.
  • Βγάζουμε την βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με άχνη ζάχαρη.
    Μπορούμε να γράψουμε πάνω στην βασιλόπιτα χρησιμοποιώντας λιωμένη σοκολάτα.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Βιεννέζικη Βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
679
% Daily Value*
Fat
 
35
g
54
%
Saturated Fat
 
17
g
106
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
5
g
Monounsaturated Fat
 
10
g
Cholesterol
 
103
mg
34
%
Sodium
 
177
mg
8
%
Potassium
 
246
mg
7
%
Carbohydrates
 
89
g
30
%
Fiber
 
6
g
25
%
Sugar
 
59
g
66
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
683
IU
14
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
111
mg
11
%
Iron
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword βασιλόπιτα, κεικ σοκολάτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet

Συνταγή για Εύκολο Πανετόνε χωρίς γλουτένη & χωρίς ζύμωμα



Verified by MonsterInsights