Go Back Email Link
+ servings

Κείκ καρότου χωρίς γλουτένη-Gluten free carrot cake

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Course Dessert, Γλυκά
Servings 12 μερίδες
Calories 467 kcal

Ingredients
  

Για το κέικ καρότο

  • 250 γρ. αλεύρι για κέικ χωρίς γλουτένη
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 80 γρ. γάλα
  • 300 γρ. καρότο τριμμένο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ ξανθάνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 ξύσμα πορτοκαλιού

Για την κρέμα τυριού

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα

Instructions
 

Για το κέικ

  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
  • Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα ως εξής:
    Ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Σε ενα δεύτερο μπολ βάζουμε τους κρόκους και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο μείγμα αυγά-ζάχαρης.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
    Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα θα φαίνεται σαν "κομμένο", μην σας ανησυχεί γιατί στο επόμενο βήμα η ζύμη θα αλλάξει υφή.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την ξανθάνη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά μας κοσκινίζοντας το.
  • Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
    Όπως θα παρατηρήσετε με την προσθήκη του αλευριού το μείγμα δένει.
  • Προσθέτουμε την μαρέγκα διαδοχικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ελαφρά και με κυκλικές κινήσεις προσέχοντας να μην ρίξουμε τον όγκο που έχει η μαρέγκα.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα
  • Ψήνουμε στους 170℃ για 50-60 λεπτά στις αντιστάσεις.
  • Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε μα κρυώσει.
    Προσέξτε να μην το αφήσετε μεσα στην φόρμα για πάνω από 10-15 λεπτά γιατί θα δημιουργηθεί υγρασία και θα μουλιάσει. Καλό είναι όταν το βγάλετε από την φόρμα να το τοποθετήσετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.

Για την κρέμα τυριού

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει υφή σαν γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.

Για την συρναμολόγιση

  • Αφού έχει κρυώσει το κέικ το γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού.
  • Διατηρείτε το κέικ καρότου στο ψυγείο.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Κείκ καρότου χωρίς γλουτένη-Gluten free carrot cake
Amount per Serving
Calories
467
% Daily Value*
Fat
 
28
g
43
%
Saturated Fat
 
16
g
100
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Cholesterol
 
127
mg
42
%
Sodium
 
240
mg
10
%
Potassium
 
153
mg
4
%
Carbohydrates
 
53
g
18
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
38
g
42
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
5152
IU
103
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
79
mg
8
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword cake, carrot, καρότο, κέικ
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
1 from 1 vote