Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα ως εξής:Ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ενα δεύτερο μπολ βάζουμε τους κρόκους και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο μείγμα αυγά-ζάχαρης.
Προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα θα φαίνεται σαν "κομμένο", μην σας ανησυχεί γιατί στο επόμενο βήμα η ζύμη θα αλλάξει υφή.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την ξανθάνη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά μας κοσκινίζοντας το.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.Όπως θα παρατηρήσετε με την προσθήκη του αλευριού το μείγμα δένει.
Προσθέτουμε την μαρέγκα διαδοχικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ελαφρά και με κυκλικές κινήσεις προσέχοντας να μην ρίξουμε τον όγκο που έχει η μαρέγκα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα
Ψήνουμε στους 170℃ για 50-60 λεπτά στις αντιστάσεις.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε μα κρυώσει.Προσέξτε να μην το αφήσετε μεσα στην φόρμα για πάνω από 10-15 λεπτά γιατί θα δημιουργηθεί υγρασία και θα μουλιάσει. Καλό είναι όταν το βγάλετε από την φόρμα να το τοποθετήσετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει.
Για την κρέμα τυριού
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει υφή σαν γιαούρτι.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.
Για την συρναμολόγιση
Αφού έχει κρυώσει το κέικ το γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού.
Διατηρείτε το κέικ καρότου στο ψυγείο.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Κείκ καρότου χωρίς γλουτένη-Gluten free carrot cake
Amount per Serving
Calories
467
% Daily Value*
Fat
28
g
43
%
Saturated Fat
16
g
100
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
127
mg
42
%
Sodium
240
mg
10
%
Potassium
153
mg
4
%
Carbohydrates
53
g
18
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
38
g
42
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
5152
IU
103
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
79
mg
8
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.