Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι της κανέλας.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια γρήγορη βράση.
Ξύνουμε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι. Όταν ξύνουμε την φλούδα προσέχουμε να ξύνουμε ελαφρά ώστε να μην πάρουμε και το λευκό μέρος της φλούδας το οποίο πικρίζει.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ηλιέλαιο, την πολέντα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε και καβουρδίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή ένταση για να προλάβει η πολέντα να ψηθεί χωρίς να καεί και να παραμείνει ξανθιά.Το ξύσμα πορτοκαλιού με την θερμότητα από το καβούρδισμα θα βγάλει τα έλαια του και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ αρωματικό.
Με πολύ προσοχή, για να μην καούμε, ρίχνουμε το σιρόπι στην πολέντα και ανακατεύουμε γρήγορα.Ο σκοπός μας είναι να απορροφηθεί το νερό από την πολέντα και να γίνει ένας πηχτός χυλός.Θα παρατηρήσετε ότι απορροφάει το σιρόπι πολύ γρήγορα και πήζει.
Ο χαλβάς από πολέντα είναι έτοιμος. Μπορούμε να τον φορμάρουμε ή να τον σερβίρουμε σε πιάτο.
Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Χαλβάς με πολέντα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
163
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
0.3
g
Monounsaturated Fat
5
g
Sodium
4
mg
0
%
Potassium
24
mg
1
%
Carbohydrates
26
g
9
%
Fiber
0.4
g
2
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
37
IU
1
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
5
mg
1
%
Iron
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.