Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
300γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
2κ.γ.baking powder
½κ.γ.ξανθάνη
250γρ.γάλα
Για τη γέμιση
3μήλα
½χυμός λεμόνιΠροαιρετικά
2κ.σ.ζάχαρη
2κ.γ.κανέλλα
70γρ.μαύρη ζάχαρη
Instructions
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το μυστικό για αφράτο κέικ είναι το καλό χτύπημα του βούτυρου με τη ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας την βανιλίνη, το μισό γάλα και το μισό αλεύρι κοσκινισμένο.Το δεύτερο μυστικό για ένα επιτυχημένο κέικ είναι να κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο γάλα, το υπόλοιπο αλεύρι, το baking powder και την ξανθάνη.Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια.Αν έχουμε κόψει τα μήλα μας απο πριν, τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και το 1 κ.γ. κανέλα
Σε άνα μπολάκι βάζουμε την μαύρη ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Για την σύνθεση
Καλύπτουμε μια φόρμα του κέικ (29x12εκ.) με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα του κέικ.
Βάζουμε την μισή ποσότητα από τα μήλα μας σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλλας
Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα του κέικ.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μήλα και το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρη κανέλλας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170℃ στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η μηλόπιτα μας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Μηλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
288
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
70
mg
23
%
Sodium
124
mg
5
%
Potassium
102
mg
3
%
Carbohydrates
42
g
14
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
25
g
28
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
431
IU
9
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
65
mg
7
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.