Go Back Email Link
+ servings

Μηλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Course branch, Breakfast, Γλυκά
Servings 12 μερίδες
Calories 288 kcal

Ingredients
  

Για τη ζύμη κέικ

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανιλίνη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. ξανθάνη
  • 250 γρ. γάλα

Για τη γέμιση

  • 3 μήλα
  • ½ χυμός λεμόνι Προαιρετικά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλλα
  • 70 γρ. μαύρη ζάχαρη

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    Το μυστικό για αφράτο κέικ είναι το καλό χτύπημα του βούτυρου με τη ζάχαρη και τα αυγά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας την βανιλίνη, το μισό γάλα και το μισό αλεύρι κοσκινισμένο.
    Το δεύτερο μυστικό για ένα επιτυχημένο κέικ είναι να κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο γάλα, το υπόλοιπο αλεύρι, το baking powder και την ξανθάνη.
    Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια.
    Αν έχουμε κόψει τα μήλα μας απο πριν, τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  • Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και το 1 κ.γ. κανέλα
  • Σε άνα μπολάκι βάζουμε την μαύρη ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα και τα ανακατεύουμε.

Για την σύνθεση

  • Καλύπτουμε μια φόρμα του κέικ (29x12εκ.) με λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα του κέικ.
  • Βάζουμε την μισή ποσότητα από τα μήλα μας σε όλη την επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλλας
  • Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα του κέικ.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μήλα και το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρη κανέλλας
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170℃ στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά η μηλόπιτα μας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Μηλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
288
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Saturated Fat
 
7
g
44
%
Trans Fat
 
0.4
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
3
g
Cholesterol
 
70
mg
23
%
Sodium
 
124
mg
5
%
Potassium
 
102
mg
3
%
Carbohydrates
 
42
g
14
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
25
g
28
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
431
IU
9
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
65
mg
7
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword κέικ, μήλα, μηλόπιτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet