Μηλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη

Μηλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη

0

 

Φτιάχνω πολύ εύκολα σε 10 λεπτά την πιο τέλεια μηλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη!

Με απλά υλικά και σε λίγα λεπτά μπορείτε να φτιάξετε την πιο φανταστική και μυρωδάτη μηλόπιτα.

Είναι τέλεια ιδέα για το πρωινό, για τον καφέ, για το κολατσιό και φυσικά ότι καλύτερο μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας.

Επειδή η μηλόπιτα μας έχει αρκετή υγρασία, αν δεν την καταναλώσετε άμεσα, καλό θα είναι την διατηρήσετε στο ψυγείο.

 

Δείτε εδώ συνταγή για Devil’s Cake χωρίς γλουτένη

 

Μηλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Course branch, Breakfast, Γλυκά
Servings 12 μερίδες
Calories 288 kcal

Ingredients
  

Για τη ζύμη κέικ

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανιλίνη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. ξανθάνη
  • 250 γρ. γάλα

Για τη γέμιση

  • 3 μήλα
  • ½ χυμός λεμόνι Προαιρετικά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλλα
  • 70 γρ. μαύρη ζάχαρη

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    Το μυστικό για αφράτο κέικ είναι το καλό χτύπημα του βούτυρου με τη ζάχαρη και τα αυγά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας την βανιλίνη, το μισό γάλα και το μισό αλεύρι κοσκινισμένο.
    Το δεύτερο μυστικό για ένα επιτυχημένο κέικ είναι να κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο γάλα, το υπόλοιπο αλεύρι, το baking powder και την ξανθάνη.
    Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια.
    Αν έχουμε κόψει τα μήλα μας απο πριν, τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  • Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και το 1 κ.γ. κανέλα
  • Σε άνα μπολάκι βάζουμε την μαύρη ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα και τα ανακατεύουμε.

Για την σύνθεση

  • Καλύπτουμε μια φόρμα του κέικ (29x12εκ.) με λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα του κέικ.
  • Βάζουμε την μισή ποσότητα από τα μήλα μας σε όλη την επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλλας
  • Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα του κέικ.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μήλα και το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρη κανέλλας
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170℃ στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά η μηλόπιτα μας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Μηλόπιτα κέικ χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
288
% Daily Value*
Fat
 
13
g
20
%
Saturated Fat
 
7
g
44
%
Trans Fat
 
0.4
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
3
g
Cholesterol
 
70
mg
23
%
Sodium
 
124
mg
5
%
Potassium
 
102
mg
3
%
Carbohydrates
 
42
g
14
%
Fiber
 
3
g
13
%
Sugar
 
25
g
28
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
431
IU
9
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
65
mg
7
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword κέικ, μήλα, μηλόπιτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights