Devil’s Cake χωρίς γλουτένη

Devil’s Cake χωρίς γλουτένη

0

 

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, τότε θα λατρέψεις αυτό το πεντανόστιμο Devil’s Cake χωρίς γλουτένη!

Γεμάτο με έντονη γεύση σοκολάτας και καλυμμένο με σοκολατένια κρέμα, είναι τόσο απαλό και αφράτο που λιώνει στο στόμα.

Φτιάχνεται πολύ εύκολα και είναι ιδανικό για τούρτα γενεθλίων!

Και επειδή ένα πάρτυ θέλει και την πίτσα του, σας δίνω εδώ φανταστική συνταγή για αυθεντική Ιταλική πίτσα

Devil’s Cake χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 30 minutes
Cook Time 50 minutes
Course Dessert, Γλυκά, επιδόρπιο
Servings 16 μερίδες

Ingredients
  

Για το κέικ σοκολάτας

  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 240 γρ. γιαούρτι
  • 230 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. κακάο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. ξανθάνη
  • 250 γρ. ζεστό γάλα
  • 240 γρ. ζεστό νερό
  • 1 βανιλίνη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 500 γρ. κουβερτούρα Εγώ χρησιμοποίησα μισή ποσότητα κουβερτούρα γάλακτος και μισή ποσότητα κουβερτούρα κλασική
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γ. στιγμιαίος καφές
  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. άχνη

Instructions
 

Για το κέικ σοκολάτας

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε την βανιλίνη και τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα πέντε λεπτά.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί, την προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο κοσκινίζοντας τα, το baking powder, την ξανθάνη, τη σόδα και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Στο μείγμα με τα υγρά υλικά μας προσθέτουμε διαδοχικά το μείγμα των αλευριών και το γάλα.
    Ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά ώστε να μην πέσει ο όγκος του μείγματος.
  • Τέλος προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα 35 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170℃ για 50 λεπτά.
  • Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα το ψήσιμο μας.
    Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τα χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο μαζί σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Προσθέτουμε στην λιωμένη κουβερτούρα τον στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
    Ο στιγμιαίος καφές δίνει ένταση και ανεβάζει τη γεύση και τα αρώματα της σοκολάτας.
  • Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με τη σαντιγί ανακατεύοντας καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.

Για την σύνθεση

  • Αφού έχει κρυώσει το κέικ μας το κόβουμε οριζόντια σε 2 μέρη δημιουργώντας 2 δίσκους (παντεσπάνια).
  • Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στην πιατέλα μας και βάζουμε λίγο λιγότερη από την μισή ποσότητα της κρέμας, απλώνοντας την σε όλη την επιφάνεια
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι μας.
    Σκεπάζουμε όλο το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
    Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε σχέδια με ένα κορνέ. Η κλασική εμφάνιση του Devil's Cake είναι ρουστίκ, όπως θα δείτε και στο βίντεο.

Video

Keyword κέικ, κεικ σοκολάτα, σοκολάτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights