Αυθεντική Ιταλική πίτσα χωρίς γλουτένη | Italian gluten free pizza

Αυθεντική Ιταλική πίτσα χωρίς γλουτένη | Italian gluten free pizza

0

 

Αυτήν την συνταγή μου την έμαθε Ιταλός Σεφ για Αυθεντική Ιταλική πίτσα χωρίς γλουτένη!!!
Στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Ιταλία επισκέφτηκα το βραβευμένο εστιατόριο για την Gluten free πίτσα του, ενός πολύ καλού φίλου.

Ήταν τόσο νόστιμη που τον παρακάλεσα να με βάλει στην κουζίνα και να μου δείξει όλα τα μυστικά για την ζύμη.

Σας δίνω λοιπόν συνταγή για αυθεντική Ιταλική πίτσα χωρίς γλουτένη, απίθανα νόστιμη και με τέλεια υφή.

Τα υλικά που θα βάλετε πάνω στην πίτσα τα αφήνω σε εσάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και πολύ όρεξη.

Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.

Και μιας και φτιάχουμε εδέσματα από την Ιταλική κουζίνα, εδώ θα βρείτε συνταγή για πολύ ευκολο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς γλουτένη

 

Αυθεντική Ιταλική πίτσα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Χρόνος για το φούσκωμα 1 hour 30 minutes
Course κυρίως πιάτο
Servings 3 μεσαίες πίτσες
Calories 877 kcal

Ingredients
  

  • 700 γρ. αλεύρι μείγμα για πίτσα χωρίς γλουτένη
  • 650 γρ. νερό ζεστό η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι στους 40℃
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κυβάκια φρέσκια μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 10 γρ. ψύλλιο αν περιέχει το αλεύρι σας ψύλλιο μπορείτε να παραλείψετε το επιπλέον ψύλλιο
  • καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα

Instructions
 

  • Ξεκινάμε να ενεργοποιήσουμε την μαγιά μας.
    Σε ενα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 150 γρ. νερό.
    Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας.
    Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την σωστή ενεργοποίηση της μαγιάς.
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το ελαιόλαδο, το ψύλλιο (ανακατεύουμε το ψυλλιο με 100γρ. χλιαρό νερό) αν δεν περιέχει ήδη το μείγμα αλευριού, το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
    Μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε αλεύρι, η ζύμη μας για να γίνει αφράτη και να φουσκώσει όμορφα, πρέπει να είναι αρκετά μαλακή.
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.
  • Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι μας, βάζουμε μπόλικο καλαμποκάλευρο στην επιφάνεια εργασίας μας και τοποθετούμε τη ζύμη.
  • Κάνουμε μερικά διπλώματα και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 ή 3 κομμάτια ανάλογα το πόσο λεπτή θέλετε να είναι η βάση της πίτσας σας.
  • Ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη δίνοντας της στρογγυλό σχήμα, ανάλογο με αυτό του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
    Το δικό μου ταψάκι ειναι 33 εκ.
    Θα παρατηρήσετε ότι η ζύμη μας είναι ιδιαίτερα εύπλαστη και αφράτη.
  • Έχω λαδώσει το ταψάκι μου για να μην κολλήσει η ζύμη.
    Μεταφέρω την ζύμη στο ταψί.
  • Προψήνω την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ για 20 λεπτά.
  • Βγάζω την βάση της πίτσας από τον φούρνο και βάζω πάνω τα υλικά της αρεσκείας μου.
  • Ξανά βάζω την πίτσα στον φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 20 λεπτά.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Αυθεντική Ιταλική πίτσα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
877
% Daily Value*
Fat
 
27
g
42
%
Saturated Fat
 
3
g
19
%
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
16
g
Sodium
 
141
mg
6
%
Potassium
 
4
mg
0
%
Carbohydrates
 
153
g
51
%
Fiber
 
24
g
100
%
Sugar
 
7
g
8
%
Protein
 
21
g
42
%
Calcium
 
154
mg
15
%
Iron
 
8
mg
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword πίτσα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet

Δείτε εδώ συνταγή για Σπιτικά πεϊνιρλί χωρίς γλουτένη

Tags:


Verified by MonsterInsights