Σπιτικά πεϊνιρλί χωρίς γλουτένη

Σπιτικά πεϊνιρλί χωρίς γλουτένη

0

 

 

Είχα πολλά χρόνια να φάω πεϊνερλί εξαιτίας της κοιλιοκάκης…μέχρι που δημιούργησα αυτήν τη συνταγή.

Πλέον είμαι πολύ σίγουρη ότι είναι πιο νόστιμα και από τα κλασσικά πεϊνερλί.

 

Δείτε εδω συνταγές για πίτσα χωρίς γλουτένη

 

Σπιτικά πεϊνιρλί χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 1 hour 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Servings 3 μεγάλα πεϊνερλί

Ingredients
  

Για τη βάση πεϊνερλί

  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 125 ml νερό ζεστό
  • 155 ml. γάλα ζεστό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 350 γρ. μείγμα αλεύρι για ψωμί ή για πίτσα χωρίς γλουτενη
  • 1 κ.σ ψύλλιο
  • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 γρ. αλάτι
  • έξτρα βούτυρο για την συρναμολόγηση

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα ή μαλακή μυζήθρα
  • 150 γρ. τυρί που λιώνει
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 αυγό
  • πιπέρι

Instructions
 

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το τυρί που λιώνει, το αυγό και το πιπέρι.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια

Για τη ζύμη πεϊνερλί

  • Σε ένα μπολ σπάμε με τα δάχτυλα μας την μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά.
    Την αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Το νερό και το γάλα θα πρέπι να είναι περίπου σε θερμοκρασία 40°C, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα μας το αυγό, το οποίο το έχουμε χτυπήσει ελαφρά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά μας.
    Επίσης προσθέτουμε το αλάτι, το ψύλλιο, το ξύδι και ανακατεύουμε.
  • Οτάν το μείγμα μας δεν μπορεί πια να ανακατευτεί με το κουτάλι, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
  • Λαδώνουμε με μια κουταλιά σπορέλαιο το μπολ μας, τοποθετούμε το ζυμαράκι μας, το σκεπάζουμε με μεβράνη και μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 90 λεπτά να φουσκώσει.

Για τη συρναμολόγηση

  • Μόλις το ζυμαράκι μας έχει φουσκώσει το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια (εγω χρησιμποιώ ρυζάλευρο, είναι πιο φθηνό και βοηθάει τις ζύμες μας να ανοίγουν εύκολα) και το ζυμώνουμε λίγο κάνωντας μερικά διπλώματα.
  • Φτιάχνουμε ένα χοντρό μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
  • Σε αλευρομένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι μας σε ορθωγόνιο σχήμα περίπου 25-30 εκ. μήκος και 20 εκ. φάρδος.
  • Σε όλη την επιφάνεια μοιράζουμε μικρά κομματάκια βούτυρου.
  • Παίρνουμε με το κουτάλι μας το 1/3 της γέμισης μας και το απλώνουμε στο κέντρο της ζύμης μας κατά μήκος, αφήνοντας 5 εκ. γύρω γύρω χωρίς γέμιση.
  • Απλώνουμε από πάνω το μπέικον, το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
  • Γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης μας (δεξιά-αριστερά) προς τα μέσα στρίβωντας τες παράλληλα δημιουργώντας ενα τοιχάκι.
  • Τέλος τις άκρες που είναι πάνω κάτω τις διπλώνουμε προς τα πάνω ενώντας τες. Θέλουμε το αποτέλεσμα να μοιάζει με βαρκάκι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180°C, για 40 λεπτά.
  • Καλή απόλαυση!!!

Video

Keyword πεϊνερλί
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet