Σπιτικά πεϊνερλί χωρίς γλουτένη

Σπιτικά πεϊνερλί χωρίς γλουτένη

0

 

 

Είχα πολλά χρόνια να φάω πεϊνερλί εξαιτίας της κοιλιοκάκης…μέχρι που δημιούργησα αυτήν τη συνταγή.

Πλέον είμαι πολύ σίγουρη ότι είναι πιο νόστιμα και από τα κλασσικά πεϊνερλί.

 

Σπιτικά πεϊνερλί χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 1 hr 30 mins
Cook Time 40 mins
Servings 3 μεγάλα πεϊνερλί

Ingredients
  

Για τη βάση πεϊνερλί

  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 125 ml νερό ζεστό
  • 155 ml. γάλα ζεστό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 350 γρ. αλεύρι για ψωμί ή για πίτσα χωρίς γλουτενη
  • 70 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. τυρί που λιώνει
  • 100 γρ. μπέικον

Instructions
 

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και τα τυρί που λιώνει
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια

Για τη ζύμη πεϊνερλί

  • Σε ένα μπολ σπάμε με τα δάχτυλα μας την μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζεστό νερό, το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά.
  • Αφήνουμε το μείγμα μας για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα μας το αυγό, το οποίο το έχουμε χτυπήσει ελαφρά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά μας.
    Επίσης προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι και ανακατεύουμε.
  • Οτάν το μείγμα μας δεν μπορεί πια να ανακατευτεί με το κουτάλι, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
  • Λαδώνουμε με μια κουταλιά σπορέλαιο το μπολ μας, τοποθετούμε το ζυμαράκι μας, το σκεπάζουμε με μεβράνη και μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 90 λεπτά να φουσκώσει.

Για τη συρναμολόγιση

  • Μόλις το ζυμαράκι μας έχει φουσκώσει το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια (εγω χρησιμποιώ ρυζάλευρο, είναι πιο φθηνό και βοηθάει τις ζύμες μας να ανοίγουν εύκολα) και το ζυμώνουμε λίγο κάνωντας μερικά διπλώματα.
  • Φτιάχνουμε ένα χοντρό μπαστούνι και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
  • Σε αλευρομένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι μας σε ορθωγόνιο σχήμα περίπου 25-30 εκ. μήκος και 20 εκ. φάρδος.
  • Σε όλη την επιφάνεια μοιράζουμε μικρά κομματάκια βούτυρου.
  • Παίρνουμε με το κουτάλι μας το 1/3 της γέμισης μας και το απλώνουμε στο κέντρο της ζύμης μας κατά μήκος, αφήνοντας 5 εκ. γύρω γύρω χωρίς γέμιση.
  • Απλώνουμε από πάνω το μπέικον, το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
  • Γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης μας (δεξιά-αριστερά) προς τα μέσα στρίβωντας τες παράλληλα δημιουργώντας ενα τοιχάκι.
  • Τέλος τις άκρες που είναι πάνω κάτω τις διπλώνουμε προς τα πάνω ενώντας τες. Θέλουμε το αποτέλεσμα να μοιάζει με βαρκάκι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180°C, για 40 λεπτά.
  • Καλή απόλαυση!!!
Keyword πεϊνερλί
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet