Go Back Email Link
+ servings

Σπιτικό παγωτό μαστίχα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Course Γλυκά
Servings 1 κιλό

Ingredients
  

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. υποβρύχιο με άρωμα μαστίχα
  • 20 γρ. λικέρ μαστίχα

Instructions
 

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μισό ζαχαρούχο γάλα μαζί με το υποβρύχιο με άρωμα μαστίχα, το λικέρ μαστίχας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια σταθερή σαντιγί και να αρχίσουν να δημιουργούνται έντονες κορυφές.
  • Προσθέτουμε στην σαντιγί το μείγμα με την μαστίχα, το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα κατάλληλο για κατάψυξη μπολ, σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
    Το αφήνουμε για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει.
  • Μπορείτε να το σερβίρετε με γλυκό βύσσινο, καλή απόλαυση!

Video

Keyword μαστίχα, παγωτό
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet