Go Back Email Link
+ servings

Ελαφριά μους λευκής και μαύρης σοκολάτας

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Χρόνος στο ψυγείο 1 hour
Course Γλυκά, επιδόρπιο
Servings 4 μερίδες
Calories 1017 kcal

Ingredients
  

Για την μους μαύρης σοκολάτας

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 100 ml γάλα
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για την μους λευκής σοκολάτας

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος για την σαντιγι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα

Instructions
 

Για την μους μαύρης σοκολάτας

  • Κόβουμε την κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε. Δείτε εδώ οδηγίες για το λιώσιμο της σοκολάτας.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ, το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του γάλατος στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την χτυπάμε σε σαντιγί.
  • Βάζουμε το γιαούρτι στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε.

Για την μους λευκής σοκολάτας

  • Κόβουμε την κουβερτούρα λευκής σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε. Δείτε εδώ οδηγίες για το λιώσιμο της σοκολάτας.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την προσθέτουμε στην λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την χτυπάμε σε σαντιγί.
  • Βάζουμε το γιαούρτι στο μείγμα λιωμένης λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε.

Σύνθεση γλυκού

  • Σε 4 μπολάκια μοιράζουμε την μους μαύρης σοκολάτας και από πάνω σε δεύτερη στρώση μοιράζουμε την μους λευκής σοκολάτας.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Ελαφριά μους λευκής και μαύρης σοκολάτας
Amount per Serving
Calories
1017
% Daily Value*
Fat
 
71
g
109
%
Saturated Fat
 
44
g
275
%
Trans Fat
 
0.01
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
20
g
Cholesterol
 
102
mg
34
%
Sodium
 
106
mg
5
%
Potassium
 
369
mg
11
%
Carbohydrates
 
92
g
31
%
Fiber
 
6
g
25
%
Sugar
 
81
g
90
%
Protein
 
18
g
36
%
Vitamin A
 
1164
IU
23
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
265
mg
27
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword μους, σοκολάτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet