Ελαφριά μους λευκής και μαύρης σοκολάτας

Ελαφριά μους λευκής και μαύρης σοκολάτας

0

 

Αυτή η μους λευκής και μαύρης σοκολάτας είναι δροσερή, αέρινη και ελαφριά.

Φτιάχνεται σε 10 λεπτά και την απολαμβάνετε ασταμάτητα, είναι ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες που θέλουμε ελαφριά και δροσερά γλυκάκια!!!

 

Δείτε εδώ συνταγή για Εύκολο τιραμισού-tiramisu χωρίς γλουτένη

Ελαφριά μους λευκής και μαύρης σοκολάτας

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Χρόνος στο ψυγείο 1 hour
Course Γλυκά, επιδόρπιο
Servings 4 μερίδες
Calories 1017 kcal

Ingredients
  

Για την μους μαύρης σοκολάτας

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 100 ml γάλα
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για την μους λευκής σοκολάτας

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος για την σαντιγι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα

Instructions
 

Για την μους μαύρης σοκολάτας

  • Κόβουμε την κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε. Δείτε εδώ οδηγίες για το λιώσιμο της σοκολάτας.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ, το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του γάλατος στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την χτυπάμε σε σαντιγί.
  • Βάζουμε το γιαούρτι στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε.

Για την μους λευκής σοκολάτας

  • Κόβουμε την κουβερτούρα λευκής σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε. Δείτε εδώ οδηγίες για το λιώσιμο της σοκολάτας.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την προσθέτουμε στην λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την χτυπάμε σε σαντιγί.
  • Βάζουμε το γιαούρτι στο μείγμα λιωμένης λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε.

Σύνθεση γλυκού

  • Σε 4 μπολάκια μοιράζουμε την μους μαύρης σοκολάτας και από πάνω σε δεύτερη στρώση μοιράζουμε την μους λευκής σοκολάτας.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Ελαφριά μους λευκής και μαύρης σοκολάτας
Amount per Serving
Calories
1017
% Daily Value*
Fat
 
71
g
109
%
Saturated Fat
 
44
g
275
%
Trans Fat
 
0.01
g
Polyunsaturated Fat
 
2
g
Monounsaturated Fat
 
20
g
Cholesterol
 
102
mg
34
%
Sodium
 
106
mg
5
%
Potassium
 
369
mg
11
%
Carbohydrates
 
92
g
31
%
Fiber
 
6
g
25
%
Sugar
 
81
g
90
%
Protein
 
18
g
36
%
Vitamin A
 
1164
IU
23
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
265
mg
27
%
Iron
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword μους, σοκολάτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights