24 Ιούλ Ελαφριά μους λευκής και μαύρης σοκολάτας
Posted at 10:47h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γιαούρτι, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Σοκολάτα, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αυτή η μους λευκής και μαύρης σοκολάτας είναι δροσερή, αέρινη και ελαφριά.
Φτιάχνεται σε 10 λεπτά και την απολαμβάνετε ασταμάτητα, είναι ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες που θέλουμε ελαφριά και δροσερά γλυκάκια!!!
Δείτε εδώ συνταγή για Εύκολο τιραμισού-tiramisu χωρίς γλουτένη
Ελαφριά μους λευκής και μαύρης σοκολάτας
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
Για την μους μαύρης σοκολάτας
- 150 γρ. γιαούρτι
- 100 ml γάλα
- 2 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την μους λευκής σοκολάτας
- 150 γρ. γιαούρτι
- 100 ml κρέμα γάλακτος για την σαντιγι
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη χωρίς γλουτένη
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα
Instructions
Για την μους μαύρης σοκολάτας
- Κόβουμε την κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε. Δείτε εδώ οδηγίες για το λιώσιμο της σοκολάτας.
- Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ, το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα του γάλατος στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την χτυπάμε σε σαντιγί.
- Βάζουμε το γιαούρτι στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε.
Για την μους λευκής σοκολάτας
- Κόβουμε την κουβερτούρα λευκής σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε. Δείτε εδώ οδηγίες για το λιώσιμο της σοκολάτας.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την προσθέτουμε στην λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την χτυπάμε σε σαντιγί.
- Βάζουμε το γιαούρτι στο μείγμα λιωμένης λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε.
Σύνθεση γλυκού
- Σε 4 μπολάκια μοιράζουμε την μους μαύρης σοκολάτας και από πάνω σε δεύτερη στρώση μοιράζουμε την μους λευκής σοκολάτας.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Ελαφριά μους λευκής και μαύρης σοκολάτας
Amount per Serving
Calories
1017
% Daily Value*
Fat
71
g
109
%
Saturated Fat
44
g
275
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
20
g
Cholesterol
102
mg
34
%
Sodium
106
mg
5
%
Potassium
369
mg
11
%
Carbohydrates
92
g
31
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
81
g
90
%
Protein
18
g
36
%
Vitamin A
1164
IU
23
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
265
mg
27
%
Iron
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr