Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
2κούπεςαλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
1κούπαγιαούρτι
½κ.γ.αλάτι
Instructions
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το γιαούρτι και ζυμώνουμε καλά, να δημιουργηθεί μια ωραία και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και μορφοποιούμε σε μπαλάκια.
Σε αλευρομένη επιφάνεια ανοίγουμε με τα χέρια μας κάθε μπαλάκι σε μια πίτα διαμέτρου 18-20 εκ.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Κάθε πίτα που ψήνουμε την τοποθετούμε σε ένα πιάτο και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, ώστε να τις διατηρήσουμε μαλακές και αφράτες.
Και οι πίτες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!
Video
Notes
Γιατί δεν φουσκώνει η πίτα για σουβλάκι χωρίς γλουτένη κατά το ψήσιμο; Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους η πίτα για σουβλάκι χωρίς γλουτένη δεν φουσκώνει και δεν σχηματίζει φυσαλίδες: 1. Είναι πολύ λεπτή, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ψηθεί πλήρως ή να στεγνώσει πριν αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες. Βεβαιωθείτε ότι δεν το διαμορφώνετε πιο λεπτό από περίπου (4 mm).2. Είναι πολύ χοντρή. Εάν η πίτα σας είναι πολύ χοντρή, δεν θα φουσκώσει και μπορεί επίσης να καταλήξει να μην ψηθεί στο κέντρο.3. Η ζύμη είναι πολύ στεγνή. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν αλλάξατε οτιδήποτε σχετικά με τη συνταγή.4. Η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Χρειάζεστε μέτρια πρός υψηλή θερμότητα ώστε το μπέικιν πάουντερ να αρχίσει να αντιδρά και να παράγει αέρια, καθώς και για να μετατραπεί η περιεκτικότητα σε νερό στη ζύμη σε ατμό – και τα δύο συμβάλλουν στη δράση του φουσκώματος και στο σχηματισμό φυσαλίδων.5. Η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Εάν η θερμοκρασία σας είναι πολύ υψηλή, η κάτω πλευρά μπορεί να αρχίσει να καίγεται, επομένως θα πρέπει να την αναποδογυρίσετε πριν αρχίσει να φουσκώνει και προτού αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες.
Nutrition
Nutrition Facts
Πίτες για σουβλάκια μόνο με 2 υλικά χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
2
% Daily Value*
Fat
0.01
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.003
g
Monounsaturated Fat
0.003
g
Cholesterol
0.01
mg
0
%
Sodium
49
mg
2
%
Potassium
0.4
mg
0
%
Carbohydrates
0.3
g
0
%
Fiber
0.04
g
0
%
Sugar
0.02
g
0
%
Protein
0.1
g
0
%
Vitamin A
0.01
IU
0
%
Calcium
1
mg
0
%
Iron
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.