01 Ιούν Πίτες για σουβλάκια μόνο με 2 υλικά χωρίς γλουτένη
Φτιάξτε μόνοι σας πολύ εύκολες πίτες για σουβλάκια μόνο με 2 υλικά, με 4 απλά βήματα χωρίς γλουτένη και δημιουργήστε τα ωραιότερα σουβλάκια για τους φίλους σας!
Αυτή είναι μια από τις πιο περιζήτητες συνταγές στο ιστολόγιο μέχρι στιγμής – λαμβάνω σχεδόν καθημερινά σχόλια/μηνύματα/email που μου ζητούν να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για εύκολες πίτες για σουβλάκια χωρίς γλουτένη.
Αυτές είναι οι καλύτερες πίτες χωρίς γλουτένη που θα δοκιμάσετε ποτέ. Είναι απίστευτα αφράτες, πεντανόστιμες και φουσκώνουν υπέροχα!
Είναι επίσης πολύ εύκολο να γίνουν, χωρίς μαγιά και αναμονή φουσκώματος.
Δείτε εδω πως μετατρέπουμε τα γραμμάρια σε κούπες και το αντίστροφο

Πίτες για σουβλάκια μόνο με 2 υλικά χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
- 1 κούπα γιαούρτι
- ½ κ.γ. αλάτι
Instructions
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το γιαούρτι και ζυμώνουμε καλά, να δημιουργηθεί μια ωραία και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και μορφοποιούμε σε μπαλάκια.
- Σε αλευρομένη επιφάνεια ανοίγουμε με τα χέρια μας κάθε μπαλάκι σε μια πίτα διαμέτρου 18-20 εκ.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
- Κάθε πίτα που ψήνουμε την τοποθετούμε σε ένα πιάτο και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, ώστε να τις διατηρήσουμε μαλακές και αφράτες.
- Και οι πίτες μας είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!
Video
Notes
Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους η πίτα για σουβλάκι χωρίς γλουτένη δεν φουσκώνει και δεν σχηματίζει φυσαλίδες:
1. Είναι πολύ λεπτή, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ψηθεί πλήρως ή να στεγνώσει πριν αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες. Βεβαιωθείτε ότι δεν το διαμορφώνετε πιο λεπτό από περίπου (4 mm). 2. Είναι πολύ χοντρή. Εάν η πίτα σας είναι πολύ χοντρή, δεν θα φουσκώσει και μπορεί επίσης να καταλήξει να μην ψηθεί στο κέντρο. 3. Η ζύμη είναι πολύ στεγνή. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν αλλάξατε οτιδήποτε σχετικά με τη συνταγή. 4. Η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Χρειάζεστε μέτρια πρός υψηλή θερμότητα ώστε το μπέικιν πάουντερ να αρχίσει να αντιδρά και να παράγει αέρια, καθώς και για να μετατραπεί η περιεκτικότητα σε νερό στη ζύμη σε ατμό – και τα δύο συμβάλλουν στη δράση του φουσκώματος και στο σχηματισμό φυσαλίδων. 5. Η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Εάν η θερμοκρασία σας είναι πολύ υψηλή, η κάτω πλευρά μπορεί να αρχίσει να καίγεται, επομένως θα πρέπει να την αναποδογυρίσετε πριν αρχίσει να φουσκώνει και προτού αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες.
Nutrition