Go Back Email Link
+ servings

Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Course Γλυκά
Servings 12 μερίδες
Calories 372 kcal

Ingredients
  

  • 300 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1 ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. baking powder

Instructions
 

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωράια κρέμα υπόλευκη.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το ινδοκάρυδο, το baking powder και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ κυκλικά για να μην πέσει το φούσκωμα από τα χτυπημένα αυγά.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  • Έτοιμο να το απολαύσουμε, τόσο εύκολα, τόσο απλά και υγιεινά!

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
372
% Daily Value*
Fat
 
27
g
42
%
Saturated Fat
 
6
g
38
%
Trans Fat
 
0.01
g
Polyunsaturated Fat
 
3
g
Monounsaturated Fat
 
6
g
Cholesterol
 
68
mg
23
%
Sodium
 
146
mg
6
%
Potassium
 
60
mg
2
%
Carbohydrates
 
28
g
9
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
22
g
24
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
550
IU
11
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
70
mg
7
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword αμύγδαλα, κέικ
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet