07 Μαρ Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη
Posted at 17:37h
in Iνδική καρύδα, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Κατηγορίες Συνταγών, Ξηροί καρποί, Πρωινό, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Φτιάξτε πολύ εύκολα αυτό το λαχταριστό κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη και θα το λατρέψετε. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας και ιδιαίτερα θρεπτικό.
Δείτε εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και οικονομικά σπιτικό αλεύρι αμυγδάλου.
Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 300 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 250 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 60 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
- 1 ξύσμα από πορτοκάλι
- 1 κ.γ. baking powder
Instructions
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωράια κρέμα υπόλευκη.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το ινδοκάρυδο, το baking powder και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με τα αυγά.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ κυκλικά για να μην πέσει το φούσκωμα από τα χτυπημένα αυγά.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Έτοιμο να το απολαύσουμε, τόσο εύκολα, τόσο απλά και υγιεινά!
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Κέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
372
% Daily Value*
Fat
27
g
42
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
68
mg
23
%
Sodium
146
mg
6
%
Potassium
60
mg
2
%
Carbohydrates
28
g
9
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
22
g
24
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
550
IU
11
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
70
mg
7
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr