Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
2φλ. τσαγιούαλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
250γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3κ.γ.ξύσμα λεμονιού
1φλ. τσαγιούζάχαρη
1/4φλ. τσαγιούχυμό λεμονιού
3αυγά
1 1/4φλ. τσαγιούγιαούρτι πλήρες
Για το σιρόπι
1/2φλ. τσαγιούχυμός λεμνιού
1 1/2φλ. τσαγιούζάχαρη
1/2φλ. τσαγιούνερό
Instructions
Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνετε σταδιακά, ένα ένα, τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Ρίχνετε το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού, το μισό αλεύρι και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα.
Επαναλαμβάνετε με τη προσθήκη του άλλου μισού γιαουρτιού, το υπόλοιπο μισό χυμό λεμονιού και κοσκινίζετε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζετε το μείγμα στη φόρμα του κέϊκ (πρέπει να την έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει)
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 50 λεπτά.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Για το σιρόπι λεμονιού
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και 1/2 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, για 2-3 λ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μόλις κοχλάσει το κατεβάζετε πάλι στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 3 λεπτά μέχρι.
Περιχύνετε το ζεστό κέϊκ με το ζεστό σιρόπι.
Πασπαλίζετε το κέϊκ με ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.