Κέικ λεμονιού με σιρόπι χωρίς γλουτένη

Κέικ λεμονιού με σιρόπι χωρίς γλουτένη

0

 

Αν αγαπάτε τα λεμόνια αυτό είναι το πιο λεμονάτο και νόστιμο κέικ που έχετε δοκιμάσει.

Λεμονομυρωδάτο, απαλό και ελαφρύ θα σας φτιάξει την ημέρα!!!

 

Κέικ λεμονιού με σιρόπι χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 mins
Cook Time 50 mins
Course Γλυκά, επιδόρπιο, πρωινό
Servings 1 φόρμα κέικ

Ingredients
  

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 3 αυγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες

Για το σιρόπι

  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμός λεμνιού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Instructions
 

  • Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίχνετε σταδιακά, ένα ένα, τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνετε το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού, το μισό αλεύρι και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Επαναλαμβάνετε με τη προσθήκη του άλλου μισού γιαουρτιού, το υπόλοιπο μισό χυμό λεμονιού και κοσκινίζετε και το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζετε το μείγμα στη φόρμα του κέϊκ (πρέπει να την έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει)
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 50 λεπτά.
  • Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Για το σιρόπι λεμονιού

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και 1/2 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, για 2-3 λ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μόλις κοχλάσει το κατεβάζετε πάλι στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 3 λεπτά μέχρι. 
  • Περιχύνετε το ζεστό κέϊκ με το ζεστό σιρόπι.
  • Πασπαλίζετε το κέϊκ με ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.
Keyword κέικ, κέικ λεμονιού, λεμόνι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet